/ Folk

Øystein Aasheim klar for første frikjøringskonk siden hjertestansen

Onsdag denne uken kjører Øystein Aasheim sin første frikjøringskonkurranse siden hjertestansen. – Er ikke noe å vente med, sier han selv.

Sist oppdatert: 7. januar 2020 kl 20.57
KLAR FIOR KONK: Øystein Aasheim er klar for sin første konkurranse siden hjertestansen. Her fra sin første skidag på Galdhøpiggen sommerskisenter tidligere i år. Foto: Anders Holtet
KLAR FIOR KONK: Øystein Aasheim er klar for sin første konkurranse siden hjertestansen. Her fra sin første skidag på Galdhøpiggen sommerskisenter tidligere i år. Foto: Anders Holtet
Lesetid: 1 minutter

Øystein Aasheim er på plass i La Rosière i Frankrike for å kjøre sin første frikjøringskonkurranse siden den dramatiske hjertestansen i fjor. Konkurransen er et 2-stjerners FWQ-renn, og går i dagene før 4-stjernersrennet hvor Eirik Schjølberg, Stinius Skjøtskift og Robert Ruud stiller til start.

Førstnevnte kjører også rennet i morra sammen med Aasheim.

– Forventningene er vel som skiformen, vanskelig å si før jeg har prøvd. Men det er vel ikke noe å vente med, sier Øystein Aasheim kvelden før konkurransen.

Han hadde sin første skidag siden hjertestansen, hvor han også lå 17 dager i koma, 9. november. Siden den gang har det blitt 11 flere skidager.

– Utelukkende i løypa som trening, så det skal bli spennende å se hvordan det blir. Jeg tenker det er godt å komme i gang så fort som mulig, særlig mentalt. Så får jeg prøve få det mentale og det fysiske til å spille på lag. Jeg fokuserer mest på å komme gjennom med et greit resultat.

Han sier han fortsatt er seks kilo unna matchvekta.

– Så det gjenstår mye skikjøring før skiformen er på topp.

Konkurransen starter rundt klokken 10 onsdag. Følg med på Fri Flyt for oppdateringer.

Publisert 7. januar 2020 kl 20.57
Sist oppdatert 7. januar 2020 kl 20.57
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen