– Det føles egentlig ganske rått. Selv om mitt bidrag til filmen ikke er noe å skryte av, så skal jeg at det ble noen self-fives da jeg så navnet mitt på samme liste som Seth Morrison.

Vanskelig føre

Et observant øye vil legge merke til vagværens innsats i traileren på årets film fra Warren Miller. I sine grønne klær gjør han både backflip, frontflip, 360 og viser fram det lange håret sitt i traileren. Men likevel er han nøktern i beskrivelsen av egeninnsatsen.

– Jeg leverer ganske kjedelig kjøring. Det var lite snø, og vi var ikke heldige med føret. Vi trasket som regel til topps på stegjern. Jeg tror alle de tøffe shotsa med meg ble brukt opp i traileren.

– Hvor var du på opptak?

– Alt er filma i Lofoten, det var Kaylin Richardson og jeg foran kamera.

Gjennombrudd?

Det var Øysteins sponsor Helly Hansen som fiksa opplegget med Warren Miller.

– Jeg fikk en telefon i slutten av februar, mens vi ventet på Kiel-ferga hjem fra alpetur, som sa at Warren Miller ville ha meg med på filming i to uker i mars. Svaret var enkelt, så etter en telefon til en mindre imponert, men fortsatt forståelsesfull, arbeidsgiver var saken biff, forteller Øystein.

– Blir dette gjennombruddet ditt som film-kjører?

– Nåja, det står igjen å se.

Se en drøss bilder fra Øysteins tur i Lofoten i galleriet under!

2_WARRENMILLER-HH-LOFOTEN-7638
2_WARRENMILLER-HH-LOFOTEN-7638

FILMSTJERNE: Øystein Aasheim fra Vågå har vært i Lofoten og prestert foran kameraet til Warren Miller-gjengen. Her viser han et såkalt snapfjes. Foto: Sverre Hjørnevik