/ Folk

Pandemien satte en stopper for alt

– Jeg kjørte fem konkurranser i Alpene før koronaen inntraff. Og det gikk stadig bedre. Hadde det vært en konkurranse til, så hadde jeg selvsagt vunnet, sier Øystein Aasheim.

Sist oppdatert: 28. november 2020 kl 08.12
Lesetid: 2 minutter

– All statistikk tilsier jo det, sier Øystein Aasheim med glimt i øyet før han rekker å tenke gjennom det han nettopp hadde sagt – og ser for seg det selvsikre utspillet bli (mis)brukt i en trailer av serien «Ikke kall det et comeback»  

– Å det så jeg for meg nå. Du legger det inn i en trailer, eller noe.  

Like fullt var utviklingen til Øystein gjennom den amputerte sesongen meget lovende. I tre-stjerners-konkurransen i Bruson, Sveits sikret vagværingen en pen 3. plass foran et stort felt frikjørere fra hele verden. Siden Øystein hadde en stigende trend på resultatlistene, så kunne man faktisk forventet en seier utifra statistikken. Men sånn ble det ikke.  

Stryn Øystein Aasheim
FAGRE STRYN: Det var mange planer som gikk i vasken, men Øystein Aasheim finner ikke helt rom til klaging, for alternativet er så mye verre. Bilde: Bård Gundersen

– Jeg var egentlig på tur til Canada, da koronaen inntraff. Jeg skulle fly dagen etterpå, eller noe. Verden ble stengt. Da gikk jeg glipp av comeback i Norgescupen på våren og alt gikk rett vest.  

Nå er jeg på Stryn. Fagre Stryn. Det er utrolig trivelig, for som dere sikkert ser, så er vi veldig heldige med været, sier Aasheim som har er på Stryn Sommerskisenter for første gang i sitt liv, sammen med skikompis Stinius Skjøtskift.

Fysisk har kroppen vært nokså...  Jeg er mye lettere i kroppen enn jeg var. Jeg har ikke klart å legge på meg de muskler som ble borte mens jeg lå i koma.  

Den hjertemedisinen jeg går på gjøre at det begrenser meg fysisk.  

Øystein Aasheim Stryn Sommerskisenter
FULL PLAN: Du er ikke en komplett frikjører før du har stått på ski over et vann, var det gang noen som sa. Bilde: Bård Gundersen

Men det er ikke så ille at det ikke går. Så da må en nesten bare tilpasse seg. Jeg merker det best på hjerterytmen som generelt er for lav. Jeg kommer ikke høyt nok i puls når jeg burde være høyt i puls - på grunn av hjertemedisinene.  

Men jeg klarer ikke være så negativ i forhold til det. For det fungerer. Alternativet er så mye verre, så da går det ikke an å tenke så mye på det. Det går jo. Faen meg.  

Ikke kall det er comeback er laget av Fri Flyts Christiain Nerdrum

Ekstra filmmateriale: Bård Gundersen, Simen Aasheim og Knut August Svisdal

Publisert 28. november 2020 kl 08.10
Sist oppdatert 28. november 2020 kl 08.12
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen