/ Folk

Klar seier til Aasheim

Hele 60 deltakere på årets norgescup i freeride på Voss. Aasheim og Welle var overlegne i herreklassene på Voss, men i dameklassene var det jevnere.

Sist oppdatert: 15. april 2018 kl 16.47
VANT PÅ VOSS: Øystein Aasheim fra Vågå og Trollhøe Høkkers. Foto: Tor-Einar Wahl
VANT PÅ VOSS: Øystein Aasheim fra Vågå og Trollhøe Høkkers. Foto: Tor-Einar Wahl
Lesetid: 3 minutter

Det var en solfylt dag på Voss denne lørdagen i april. Været var meldt så varmt at arrangørene fryktet skredfaren kunne sette en stopper for konkurransen i Vådalsbotnen, som ligger i nær Voss Resort. 

I klassen herrer menn var Øystein Aasheim overlegen med 84,67 poeng ned til Ville August Aarseth på 76 poeng. I en prat med dommerne etter premieutdelingen var det Aasheim sin flyt og inngang i facen som skilte han ut fra de andre. Aasheim startet med en backflip ut den største klippen i toppartiet av facen, landingen var god. Videre hadde han høy fart og avsluttet med en dobbel som gikk over litt lyng med en påfølgende stor klippe.

– Det kunne jo ikke gått bedre i for meg igår. Fant meg ei god linje tidlig, og fikk kjørt alt som planlagt. Var lenge i tvil om jeg skulle slåsalto i toppartiet, men da Bobby (Robert) Ruud dro ut samme klippa hadde jeg ikke noe valg. At ikke flere valgte samme dobbeldropp som meg i bunn er jeg faktisk nokså overrasket over. Alt i alt er jeg veldig fornøyd. Jeg har kjørt Norgescup i noen år nå, og har endel andreplasser, sådet var deilig og endelig ta hjem en seier, sa Aasheim da seieren var sikra. 

Forholdene var gode i øvre del Vådalsbotnen med fint sløsjføre, videre ned i facen ble det veldig bløtt utover dagen, som gjorde landingene ekstra krevende. 

Se masse bilder fra konkurransen i galleriet under!

Blant damer ski var det Lisen Strøm, som har oppholdt seg i Verbier i vinter, som stakk av med seieren. Hun vant med 82,30 poeng, kun tre poeng foran Kamilla Bratteteig. Forskjellen på Strøm og Bratteteig var at vinner Strøm var enda mer aggressiv gjennom hele linja. Strøm kjørte et stort dropp i topp partiet og avsluttet med en dobbel i nedre del som eneste jente. 

Severin Welle var en klar vinner blant snowboard herrer.

– Jeg ville finne ei linje som var relativt oversiktlig og vanskelig å rote seg vekk i. Jeg såg etter elementer med greie takeoffs og åpne bratte landingar, fortalte Welle, som vant med 78 poeng, og hele 16 poeng margin ned til nummer to, Samuel Christensson. 

Dommerne mente Welle viste størst kontroll pålinjevalg og hadde best flyt hele veien. Welle hoppet tre mindre dropp i øvre del og avsluttet med en stor klippe i bånn. 

I klassen damer snowboard var det gøy åse at det var seks startende. Snowboard damer har ikke for vane at det må konkurreres om pallplass. Vinneren blant damene var Corline Steine. Hun delte pallen med Ingrid Lonar og Sigrid Skjærdal. Steine hadde jevn og god fart ned hele siden. Hun var innom tre smådropp med gode landinger. 

I alt en vellykket konkurranse på Voss der den fryktede temperaturøkningen ikke satt en stopper for gjennomføringen av konkurransen. Det var god stemning i Vådalsbotnen med sol og litt publikum. Kjørerne uttalte at det var en råfjellside med mye morro. Etter premieutdelingen på Storastova i Voss Resort var det tid for garasjefest. Dette måvel kanskje ha vært det beste afterparty`et under årets frikjøringscup sålangt? 

Resultater:

Ski, herrer:

ski-herrer-voss
ski-herrer-voss

Ski, damer:

Ski-damer-voss
Ski-damer-voss

Snowboard, herrer:

Snow-herrer
Snow-herrer

Snowboard, damer:

Snow-damer
Snow-damer
Publisert 15. april 2018 kl 16.47
Sist oppdatert 15. april 2018 kl 16.47
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen