/ Folk

Nå smeller det for Øystein i Alpene

I webserien «Ikke kall det et comeback» har vi sett Øystein Aasheim lande en 13. plass i sin første konkurranse etter hjertestansen. Nå braker det skikkelig løs med tre nye FWQ-konkurranser i Alpene.

Sist oppdatert: 29. oktober 2020 kl 08.00
Lesetid: 2 minutter

I episode to har Øystein Aasheim og broren Simen kommet seg ned til sveitsiske Lenzerheide for å finne tilbake skiformen etter hjertestansen. Foreløpig har ikke vinteren stått helt til forventningene. Det har vært mye dårlige snøforhold, men Øystein ser positivt på det og drar gledelig på ski hver dag likevel.  

Vi får være med hjem til der Øystein og Simen bor i Lenzerheide. Dette er Alpe-basen Øystein har har holdt seg til de siste par vintrene.  

– Målet i år er jo stort sett å få kjørt mye på ski. Det er enkle hverdager, men det er det som skal til, tror jeg.  Det funker for meg, i hvert fall, sier Øystein i filmen. Snø om vær er ikke all verden og Øystein benytter anledningen til å fortelle at det ikke bare er snø og løssnø hver dag i Alpene. 

Øystein Aasheim Lenzerheide
#EVERYDAY: – Jeg kjeder meg ikke i dag, jeg. Du må filme disse dagene og. Det er ikke bare sol og løssnø her nede, smeller det fra Aasheim. Bilde: Knut August Svisdal.

–  Når du først begynner å trene etter alt jeg var igjennom, så stiger formen jævlig fort, sier Øystein før han slipper seg utfor et bratt fjell et sted i Lenzerheide.  

I forrige episode fikk vi se han delta i sin første Freeride World Qualifier-konkurranse i La Rosière, der Øystein fikk en pen start på comebacket med en 13. plass.   

Den andre FWQ-konkurransen han deltar på er i sveitsiske Engadin. Øystein treffer bra på linja si og får til det han prøver på. Fra 13. plassen i Frankrike rykker han opp på en 7. plass, selv om Engadin Snow anses å ha et sterkere felt med frikjørere.  

Øystein Aasheim Engadin Snow
INTERVJU: Øystein Aasheim etter målgang i Engadin Snow. Bilde: Simen Aasheim

Videre skal vi til to konkurranser i Bruson (Sveits), en 2-stjerners og en 3-stjerners.  Øystein fortsetter å avansere opp på listene og legger seg henholdsvis på en 4. og 3. plass.  

– Det er utrolig motiverende å drive på når du ser at det hjelper. Du kjører deg i form, og det er givende å kjøre skirenn når du får betalt for arbeidet en legger ned.  

 

Ikke kall det er comeback er laget av Fri Flyts Christiain Nerdrum 

Filmere: Knut August Svisdal, Simen Aaheim og Christian Nerdrum 

Publisert 29. oktober 2020 kl 08.00
Sist oppdatert 29. oktober 2020 kl 08.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen