/ Voss

Voss resort fjellheiser

Voss har blitt synonymt med ekstremsport, men har lenge vært et bra freeride - anlegg. Her er vår guide til hvordan du får mest ut av å besøke Voss for å kjøre ski.

Sist oppdatert: 15. oktober 2021 kl 12.00
voss resort skiheisar alpin ski snowboard skistar guide freeride
Voss leverer både forseggjort offpiste, afterski og en splitter ny gondol fra midt i byen.
Lesetid: 3 minutter

Voss var en gang Vestlandets stolthet og Norges største vintersportssted. På ett punkt har skistedet Voss kommet i skyggen av ekstremsportbygda, som kan skyldes uforutsigbare vintre og stor konkurranse fra andre skisteder. Klikk her for våre Fri Flyt-guider til norske skisteder!

De siste årene har derimot anlegget, og destinasjonen Voss, satset stort på ski - og det med rette! Randonee og topptur på Voss finner du også flust av, så å oppleve Voss bør stå høyt oppe på gjøremålslista di.

 

Løypekart og snøforhold

voss resort skiheisar løypekart alpin ski snowboard skistar guide freeride
Rett fra togstasjonen til masse frikjøringsterreng på Voss.

Voss resort fjellheisar har vokst ut av hyttebygda på Bavallen og blitt byanlegget til Vossingene, med en gondol som går året rundt.

Du finner et godt løypetilbud, men en litt enkel park. Det settes som regel opp noen få rails og hopp i en linje på Slettafjellet, også tilgjengelig under kveldskjøring.

Servering og resort-stemning finner du også. Du finner hjemmekoselig servering ved slettafjellet, og litt mer luksus i den fine nye restauranten på toppen av gondolen.

Voss kan få store snømengder, men været kan være lunefullt. Kommer det en dump, bør du rydde kalenderen! Fri Flyt har et alltid oppdatert snøvarsel for skianlegget på Voss.

 

Voss resort fjellheisar ski snowboard skistar guide freeride
Fra frikjøringskonkurranse på Voss. Bilde: Chris Baldry/Voss Freeride

Offpiste og topptur

Det er mye terreng å ta av, særlig i den østvendte delen av anlegget, opp mot anleggsfjellet Lønahorgi. Du finner spennende skilinjer (og skredfarlig terreng!) i området som kalles Bodegaen om du traverserer ut ski venstre fra toppheisen Horgaletten.

Slettafjellet ved siden av åpner også for noen flotte linjer - gå ski venstre ut fra heisen for masse åpen cruising, eller traverser langt ut ski høyre for mer utfordrende og høkkevennlig terreng!

Vi har skrevet en grundig guide til offpiste på Voss her som er anbefalt lesning!

Lønahorgi er selve anleggsfjellet, gode 4-500 høydemeter fra toppheisen Horgaletten - fjellet er også åsted for frikjøringskonkurranser på både ski og sykkel!

Fjellene rundt Voss og Vikafjellet har rikelig med muligheter for topptur på ski. Her har vi trukket fram gode turer på randonee i Voss!

Voss resort ski snowboard skistar guide freeride
Den nye gondolen erstatter gamle "dingla og dangla" som sto her før den. Foto: Anders Holtet

  

Fri Flyt - reportasjer

Her er et fint leserbrev med video fra en stor dump på Voss rett før koronaviruset kom!

Innsideinfo og god dokumentasjon avskipatruljen!

Vi dekker jevnlig bilder, video og resultater fra Voss freeride - sjekk denne videoen!

Her finner du alle sakene vi har laget om Voss tidligere.

Har du noen tips som ikke er med her? Har du vært i anlegget og tatt noen fine bilder? Send oss gjerne det du har på nett@friflyt.no!

  

Reise, fritid og overnatting

Du kan komme til sentrum av anlegget ved å kjøre til Bavallen litt utenfor selve Vossevangen. Her finner du anlegget på google maps. Men du kan også ta gondolen, som går fra midt i sentrum ved togstasjonen!

Dette gjør også bussen og bergensbanen til et kurant reisealternativ - det settes opp et skitog fra Bergen! Overnatting i bygda finner du lett. Fleischer's hotel og Vossevangen hotell får nå også konkurranse fra en stor hotellkjede.

Afterski arrangeres i sesongen på Hangurstoppen i anlegget, eller du kan ta inn på et av flere koselige serveringssteder på Vossevangen. Tre brør har koselig stemning og egen øl brygga på kveik fra middelalderen!

 

Voss resort fjellheisar Bavallen

vossresort.no

47 00 47 00

Antall heiser: 11

Antall nedfarter: 23

Lengste nedfart: 3600 meter

Høydeforskjell: 750 meter

Heiskort: 485 kr

Hvor: 101 km fra Bergen, 415 km fra Oslo

Publisert 15. oktober 2021 kl 12.00
Sist oppdatert 15. oktober 2021 kl 12.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen