/ Voss

Voss Gondol tapte rettssaken mot Loen - må bytte logo

Voss og Loen har det siste året vært i en logostrid, etter at sistnevnte mente Voss plagierte deres gondol-logo. Nå har Loen vunnet rettssaken.

Sist oppdatert: 19. november 2020 kl 12.10
Voss Gondol Loen
TAPTE: Voss Gondol tapte rettssaken mot Loen Skylift. Foto: Anders Holtet
Lesetid: 1 minutter

Partene møttes i retten i slutten av oktober, og torsdag kom dommen. I dommen fra Bergen tingrett går det frem at Voss gondol får forbud mot å produsere, markedsføre og selge varer og tjenester med logoen de har i dag.

Det skriver NRK torsdag formiddag.

I rettssaken hevdet Loen Skylift blant annet at Voss Gondol har misbrukt deres arbeid. Logoen til Voss skal ifølge rettssaken designer Håvard Bergo ha brukt 400 arbeidstimer på, som fikk flere til å sperre opp øynene. 

– Jeg må si at vi fikk hakeslepp da de lanserte. Vi kunne ikke forstå at dette var mulig, sa markedssjef Ann-Helen Blakset i Loen Skylif da rettssaken startet, ifølge Hardanger-Folkeblad.

Her kan du lese alle våre saker fra Voss.

Voss gondol
LOGOER: Her er de to logoene. Voss får nå altså ikke lov til å bruke sin.

Søksmålet mot Loen kom allerede i januar i år, da Voss åpnet den nye gondolen. Men rettssaken ble utsatt flere ganger. Administrerende direktør i Voss Resort, Øyvind Wæhle, fikk dommen onsdag kveld. Han sier de nå har en måned på å vurdere om de vil anke saken.

– Vi er overrasket og skuffet. Jeg tror ikke siste ord er sagt, sier han til NRK.

Loen Skylift i Stryn åpnet i 2017, mens Voss altså åpnet sin nye gondol før fjorårssesongen. 

Publisert 19. november 2020 kl 12.10
Sist oppdatert 19. november 2020 kl 12.10
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen