/ Voss

– Gondolbanen på Voss er i rute

Driftsdirektør i Voss Resort, Sigbjørn Slåtten, avviser at gondolbanen på Voss vil bli forsinket.

Sist oppdatert: 30. september 2016 kl 11.15
TERMINAL: Slik ser gondolbanen og terminalen ut nedenfra. Foto: Voss Resort
TERMINAL: Slik ser gondolbanen og terminalen ut nedenfra. Foto: Voss Resort
Lesetid: 1 minutter

– Vi har oppstartsplaner til våren, så konflikten som har vært har ingenting å si for når det blir ferdig. Vi har allerede begynt å sprenge på fjellet, og starter på toppunktet denne høsten. Rundt november starter vi i bunnen, og går for fullt i gang fra mai neste år, sier driftsdirektør i Voss Resort, Sigbjørn Slåtten til Fri Flyt.

Torsdag melte Bergens Tidende at terminalbygget, som er en del av et større prosjekt i Voss, har forsinket oppstart på grunn av en konflikt mellom ROM Eiendom og Jernbaneverket.

Den nye gondolbanen ligger oppå terminalen, og fundamentet må derfor bygges samtidig. Slåtten mener dette er en gammel sak fra i vår, og vil ikke ha noen betydning for gondolbanen.

– Vi ligger an akkurat slik vi har planlagt, sier Slåtten.

Fri Flyt refererte også til gårsdagens sak i BT. Fredag ettermiddag ble det også bekreftet i en pressemelding fra ROM Eiendom. Der blir det gjort klart at terminalbygget vil stå klart våren/sommeren 2017.

Etter planen skal den nye gondolbanen stå klar foran sesongen 2018/2019. Den nye gondolen, som erstatter ikoniske Dinglo og Danglo, tar deg umiddelbart fra togterminalen til 800 meters skikjøring.

Publisert 30. september 2016 kl 11.15
Sist oppdatert 30. september 2016 kl 11.15
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen