– Vi har oppstartsplaner til våren, så konflikten som har vært har ingenting å si for når det blir ferdig. Vi har allerede begynt å sprenge på fjellet, og starter på toppunktet denne høsten. Rundt november starter vi i bunnen, og går for fullt i gang fra mai neste år, sier driftsdirektør i Voss Resort, Sigbjørn Slåtten til Fri Flyt.

Torsdag melte Bergens Tidende at terminalbygget, som er en del av et større prosjekt i Voss, har forsinket oppstart på grunn av en konflikt mellom ROM Eiendom og Jernbaneverket.

Annonse

Den nye gondolbanen ligger oppå terminalen, og fundamentet må derfor bygges samtidig. Slåtten mener dette er en gammel sak fra i vår, og vil ikke ha noen betydning for gondolbanen.

– Vi ligger an akkurat slik vi har planlagt, sier Slåtten.

Fri Flyt refererte også til gårsdagens sak i BT. Fredag ettermiddag ble det også bekreftet i en pressemelding fra ROM Eiendom. Der blir det gjort klart at terminalbygget vil stå klart våren/sommeren 2017.

Etter planen skal den nye gondolbanen stå klar foran sesongen 2018/2019. Den nye gondolen, som erstatter ikoniske Dinglo og Danglo, tar deg umiddelbart fra togterminalen til 800 meters skikjøring.