/ Voss

Satser 30 mill. på snøanlegg

Voss Resort investerer tungt i tidligere sesongstart.

Sist oppdatert: 24. august 2017 kl 11.43
BYGGER: Det blir bygget et høydebasseng på rundt 70 000 kubikkmeter i et større areal vest for Hangurstoppen. Her er Anna Bryn og Synva Vinje ved bassenget. Bilde: Voss Resort
BYGGER: Det blir bygget et høydebasseng på rundt 70 000 kubikkmeter i et større areal vest for Hangurstoppen. Her er Anna Bryn og Synva Vinje ved bassenget. Bilde: Voss Resort
Lesetid: 1 minutter

Store deler av anlegget vil nå kunne snølegges på 6-7 dager.

– Investeringa blir gjort for å sikre gode skiforhold ved sesongstart, sier daglig leder i Voss Resort Fjellheisar AS, Anna Bryn i en pressemelding.

Kapasiteten vil ifølge Voss Resort øke fra 4000 liter per minutt i dag til cirka 10 000 liter vann per minutt – en økning på 150% prosent.

– Sesongopning tidlig i desember er realistisk med det nye snøanlegget. Det er ingen grunn til å legge skjul på at sesongopninga har vore vanskelig å planlegge i alle år på Voss. Ser vi på statistikken har sesongopninga variert frå 1 november til 26. desember, med eit snitt på rundt 10. desember. Med det nye snøanlegget vil vi kunne snølegge Familieløypa, nedre del av Slettafjellet, Storslalåmløypa og Alfaløypa på cirka ei veke, sier marknadssjef Synva Vinje i Voss Resort i pressemeldinga. 

I investeringen ligger også 40 nye snøkanoner. Anlegget vil nå ha tilsammen 70 kanoner. 

Ifølge Voss Resort er dette den største investeringa i snø på Vestlandet noen gang.

Publisert 24. august 2017 kl 11.43
Sist oppdatert 24. august 2017 kl 11.43
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen