/ Voss

Gondolstrid på Voss havner i retten

Voss kommune tar gondolbane-striden til retten.

Sist oppdatert: 14. juni 2017 kl 13.18
GONDOLBANE: Det er slik den nye gondolbanen skal se ut. Foto: Voss Resort
GONDOLBANE: Det er slik den nye gondolbanen skal se ut. Foto: Voss Resort
Lesetid: 2 minutter

For å fortgang i byggingen av den nye gondolbanen på Voss går nå kommunen rettens vei. Årsaken er at 14 husstander får gondolbanen rett over husene. Nå er det også klart at 18 av grunneierne ikke godtar frivillige avtaler.

Dermed tas saken til Bergen tingrett for å avgjøre erstatningsgrunnlaget.

– Vi har tatt dette skrittet fordi vi mener det er nødvendig med fortgang, slik at byggingen av den nye gondolbanen kan starte, sier advokat Stig Harris, som representerer Voss kommune ved selskapet Voss Gondol AS, som i april fikk klarsignal til å bygge gondolbanen, til Bergens Tidende.

2014 ble den siste for de ikoniske gondolvognene Dinglo og Danglo, og kommunen på Vestlandet er godt i gang med å bygge en ny bane - som er viktig både for skimulighetene og for turismen i byen.

Utbyggingen har møtt sterk misnøye hos flere av beboerne. Ordfører Hans-Erik Ringkjøb er klar på at de ønsker en utbygging.

– Det kan hende at vi må være mer lydhøre. Men vi må også stå fast på at vi ønsker å realisere en ny gondol, sier han til avisen.

Det er ikke fastsatt dato for rettsaken. Det er ifølge Bergens Tidende Det søkt til fylkesmannen om forhåndstiltredelse, slik at arbeidet kan starte før retten har fastsatt erstatning.

Etter planen skal banen stå klar foran 2018/2019-sesongen.

Publisert 14. juni 2017 kl 13.18
Sist oppdatert 14. juni 2017 kl 13.18
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen