Jornet skriver på Instagram – se posten med filmen lenger ned – at fra skaret mellom Lillehornet og Romsdalshorn kan renna kjøres kun med en travers på 10 meter og en rappell på 30 meter. Likevel er det vel lov å mene at filmen antyder at Kilian Jornet kjører ski i områder mange vil anse som ikke skiterreng.

Normalruta har grad tre, men de vanskeligste passasjene ligger over skaret. Halls renne er omtrent grad to, men med lange og vedvarende partier i svært eksponert terreng. Ruta er kjent som en fin vinterrute med bra isklatring – på vei opp vel og merke.

Annonse

Normalveien er nok ikke lenger den mest normale, i betydningen mest gåtte, ruta på Romsdalshorn. Den statusen må nok Nordveggen (grad 4) få, men Halls renne er ruta som ble gått av danske Carl Hall da han endelig klarte å bestige Romsdalshorn på sitt sjuende forsøk – bare for å oppdage varden på toppen, bygd femti år tidligere av to lokale smeder.

Spanske Kilian Jornet er verdens sprekeste mann, og han bor i Romsdalen hvor han herjer til fjells hver eneste dag. I 2018 kjørte han ski ned Fivaruta – monsterruta som i sin tid var den første ruta som ble gått fra Romsdalen og opp i Trolltindene.

Se Kilian i aksjon på ski i Halls renne her: