/ Folk

Kilian Jornet kjørte Halls renne på ski

Normalveien på Romsdalens mest ikoniske fjell - Romsdalshorn - ble kjørt på ski forrige uke. Ikke overraskende av Kilian Jornet, spanjolen som også var førstemann som kjørte Fivaruta på ski.

Sist oppdatert: 11. januar 2021 kl 21.31
PÅ SKI I KLATRETERRENG: Kilian Jornet har kjørt ski ned Halls renne på Romsdalshorn. Foto: Tore Meirik/ Instagram
PÅ SKI I KLATRETERRENG: Kilian Jornet har kjørt ski ned Halls renne på Romsdalshorn. Foto: Tore Meirik/ Instagram
Lesetid: 2 minutter

Jornet skriver på Instagram – se posten med filmen lenger ned – at fra skaret mellom Lillehornet og Romsdalshorn kan renna kjøres kun med en travers på 10 meter og en rappell på 30 meter. Likevel er det vel lov å mene at filmen antyder at Kilian Jornet kjører ski i områder mange vil anse som ikke skiterreng.

Normalruta har grad tre, men de vanskeligste passasjene ligger over skaret. Halls renne er omtrent grad to, men med lange og vedvarende partier i svært eksponert terreng. Ruta er kjent som en fin vinterrute med bra isklatring – på vei opp vel og merke.

Normalveien er nok ikke lenger den mest normale, i betydningen mest gåtte, ruta på Romsdalshorn. Den statusen må nok Nordveggen (grad 4) få, men Halls renne er ruta som ble gått av danske Carl Hall da han endelig klarte å bestige Romsdalshorn på sitt sjuende forsøk – bare for å oppdage varden på toppen, bygd femti år tidligere av to lokale smeder.

Spanske Kilian Jornet er verdens sprekeste mann, og han bor i Romsdalen hvor han herjer til fjells hver eneste dag. I 2018 kjørte han ski ned Fivaruta – monsterruta som i sin tid var den første ruta som ble gått fra Romsdalen og opp i Trolltindene.

Se Kilian i aksjon på ski i Halls renne her:

Publisert 11. januar 2021 kl 21.31
Sist oppdatert 11. januar 2021 kl 21.31
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen