Kilian Jornet publiserte tirsdag ettermiddag en avskjedsvideo med Salomon - som han har vært sponset av siden 2003. Den romsdalsbosatte 34-åringen er en av verdens største fjelløpe-stjerner og randonee-profiler.

Han har altså også med andre ord kledd seg i Salomon siden han var 16 år gammel.

– Sammen har vi drømt stort, fra å vinne trail og randonee-konkurranse, til å klatre høye fjell. Jeg fikk realisert drømmene jeg ikke en gang trodde var mulig, skriver Jornet i avskjedsposten til merket.

Kilian Jornet
FORLATER: Kilian Jornet har herjet i fjellene i Romsdalen siden han flyttet til Norge. Foto: Privat

Avskjeden fra Salomon kommer ganske uten forvarsel fra Jornet, men han avlsører i posten at årsaken er at han nå skal starte et nytt prosjekt.

– Dette er ikke for å gå til et allerede eksisterende merke, men for å starte et nytt prosjekt som jeg skal fortelle om senere.

Kilian er i tillegg til en stor løpestjerne også i verdenseliten i randonee (skimo). Det blir med andre ord spennende å se om hans eget prosjekt vil dekke begge nisjene. Det er i det hele tatt lite informasjon om veien videre.

Salomon er for ordens skyld eid av Amer, som også eier Atomic og Arc'teryx - i tillegg til Suunto, som også har Jornet på lønningslista.

Jornet var forøvrig på Mount Everest i sommer for å gjennomføre rekordforsøket på Everest og Lhotse-traversen. Men han ble nødt til å avbryte rekordforsøket. Nylig slo han også rekorden for en vertikal mil.