/ Folk

Kilian Jornet er ferdig på Salomon

Den spanske, norskbosatte løpeprofilen Kilian Jornet har vært Salomons frontfigur i en årrekke. Nå går de hvert til sitt, og katalaneren avslører at han skal starte for seg selv.

Sist oppdatert: 30. november 2021 kl 14.32
Kilian Jornet
FORLATER: Kilian Jornet blir neppe å se med Salomon-pannebånd igjen. Foto: Matti Bernitz
Lesetid: 2 minutter

Kilian Jornet publiserte tirsdag ettermiddag en avskjedsvideo med Salomon - som han har vært sponset av siden 2003. Den romsdalsbosatte 34-åringen er en av verdens største fjelløpe-stjerner og randonee-profiler.

Han har altså også med andre ord kledd seg i Salomon siden han var 16 år gammel.

– Sammen har vi drømt stort, fra å vinne trail og randonee-konkurranse, til å klatre høye fjell. Jeg fikk realisert drømmene jeg ikke en gang trodde var mulig, skriver Jornet i avskjedsposten til merket.

Kilian Jornet
FORLATER: Kilian Jornet har herjet i fjellene i Romsdalen siden han flyttet til Norge. Foto: Privat

Avskjeden fra Salomon kommer ganske uten forvarsel fra Jornet, men han avlsører i posten at årsaken er at han nå skal starte et nytt prosjekt.

– Dette er ikke for å gå til et allerede eksisterende merke, men for å starte et nytt prosjekt som jeg skal fortelle om senere.

Kilian er i tillegg til en stor løpestjerne også i verdenseliten i randonee (skimo). Det blir med andre ord spennende å se om hans eget prosjekt vil dekke begge nisjene. Det er i det hele tatt lite informasjon om veien videre.

Salomon er for ordens skyld eid av Amer, som også eier Atomic og Arc'teryx - i tillegg til Suunto, som også har Jornet på lønningslista.

Jornet var forøvrig på Mount Everest i sommer for å gjennomføre rekordforsøket på Everest og Lhotse-traversen. Men han ble nødt til å avbryte rekordforsøket. Nylig slo han også rekorden for en vertikal mil.

Publisert 30. november 2021 kl 14.32
Sist oppdatert 30. november 2021 kl 14.32
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen