Den Romsdal-bosatte, spanske stjernen skal en gang i nærmeste fremtid (dato er enda ikke bestemt) løpe 24 timer sammenhengende på løpebanen i Måndalen. Utfordringen heter Phantasm 24.

Han er mest kjent for å løpe i fjellet, og begir seg med andre ord ut på litt ukjent farvann.

– Motviasjonen er å gå utenfor komfortsonen, prøve nye ting og se hva jeg kan få til. Enten det er å klatre høyt, eller i dette tilfellet å løpe på flatmark, sier Jornet i en pressemelding.

– Det er gøy å utforske ulike ting jeg kan gjøre. Dette løpet er også en god test og en mulighet til å lære om kosthold og å holde rett fart. Det jeg bruke i andre aktiviteter senere. 

Kilian Jornet er langt fra fremmed for rekordforsøk både med løping og skikjøring. Blant annet har han kjørt Fiva-ruta på ski, og stått for flere spektakulære rekorder i Alpene.

Datoen er altså ikke satt enda, fordi det er væravhengig. Men i utgangspunktet skal det skje 21-22. november. Konkurransen blir sendt direkte.

Ifølge pressemeldingen skal Jornet ha tenkt på utfordringen i flere måneder allerede, men det ble altså først offentlig mandag ettermiddag. Allerede søndag ga Jornet likevel noen smakebiter på utfordringen.

Verdensrekorden ble tatt i 1997 Yiannis Kouros, som løp 303.506 kilometer. Nå gjenstår det altså å se hvor langt Jornet kan løpe.