/ Folk

Kilian knuste rekorden: – Som en treningstur for han

Da løpet Moon Valley Run ble arrangert i Måndasfjella i helga, var Kilian Jornet som stakk av med en soleklar seier - uten at det kostet han for mye krefter.

Sist oppdatert: 24. august 2020 kl 13.08
Kilian Jornet
FJELLØP: Kilian Jornet knuste konkurrentene i Måndalen. Her fra en annen anledning på Romsdalshorn. Foto: Matti Bernitz
Lesetid: 2 minutter

Lørdag ble «Moon Valley Run» i Måndalen, og som så mange ganger før var det spanske Kilian Jornet, som for anledningen var på hjemmebane, som stakk av med seieren.

Løpet i Måndalen går over 55 kilometer. På veien besøker deltakerne flere fjelltopper i området, i tillegg til å løpe forbi 7 eller 17 fjellvann. Samlet høydeforskjell er 4800 meter. 

Løpet startet lørdag morgen klokken 05.30, og det var 20 andre deltakere i tillegg til Jornet. Kilian løp inn på tiden 7 timer og 56 minutter, som ifølge Romsdals Budstikke er om lag fire timer raskere enn rekorden.

Selv om det er ufattelig rask, sier Emelie Forsberg, kona til Jornet, at dette er langt fra maksfart for den spanske løperen.

– Han tar det nok rolig og pent ettersom han ikke har så mange å løpe mot, så dette er mer som en treningstur for ham, sier Emelie Forsberg til Åndalsnes Avis.

Selv skriver Kilian på Strava at løpet var fantastisk. Selve løpet starter på Måndalen stadion, hvor det også avsluttes.

– Jeg gikk ikke for langt, men det var et «amaazing» løp. Vilt, teknisk og i fantastisk landskap. Konseptet er så kult!, skriver Jornet.

Det var Fredrik Askeland som kom i mål på andreplass, omlag en time bak Kilian. Noen minutter senere kom Anders Tiltnes i mål. Beste dame var Aleksandra Narkowicz som fullførte alle 17 fjellvannene. Hun løp inn på 15 timer og 30 minutter.

Publisert 24. august 2020 kl 13.08
Sist oppdatert 24. august 2020 kl 13.08
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen