Kilian Jornet og David Goettler har vært i Nepal i overkant av en måned for å gå Everest og Lhotse-traversen. 

De holdt planene sine hemmelig ganske lenge, men omsider avkreftet de ikke at det skulle prøve seg på Everest og Lhotse; en av de siste hellige gralene i Himalaya-klatring. 

De har ventet lenge på et værvindu. 

Det har vært mye dårlig vær i Khumbu-regionen og Kilian Jornet skriver på sin FB-side at det har vært to sykloner og mye nedbør som har gjort forholdene vanskelige. 

De besluttet å ikke gå for plan A (Everest og Lhotse) og bestemte seg for å prøve på normalruta. De snudde i South Col på 8000 meter da både David og Kilian ikke følte seg bra.

De har ikke vært i Everest Base Camp, men i Pheriche på 4371 meter over havet som ligger lenger ned i Khumbu-dalen. Så de har hatt noen solide turer med å begynne fra Pheriche, så sove i Base Camp og så gå for toppen. Kilian skriver at han gikk for toppstøt fra Everest Base Camp, mens David Goettler begynte på Camp 2.

Det viser hvilken styrke de to gutta har til sammen, og hvis været hadde vært med dem hadde de trolig klart å gå Everest og Lhotse-traversen. 

Ellers er det en voldsom økning i koronatilfeller i Nepal, og det er mangel på oksygen i Nepal. Flere har reist spørsmålstegn ved at det ved inngangen til Everest-sesongen var det 2 millioner lite oksygen i Everest Base Camp som kunne vært brukt på covidpasienter.