/ Folk

Hvem er raskest av en basehopper og Kilian Jornet på Romsdalshorn

Se filmen hvor Kilian Jornet konkurrerer mot Tom Erik Heimen i å være raskest opp og ned Romsdalshorn.

Sist oppdatert: 21. januar 2020 kl 14.00
ROMSDALSHORN CHALLENGE: Hvem er raskest av Kilian Jornet og Tom Erik Heimen. Foto: Matti Bernitz
ROMSDALSHORN CHALLENGE: Hvem er raskest av Kilian Jornet og Tom Erik Heimen. Foto: Matti Bernitz
Lesetid: 2 minutter

Heimen og Jornet starter begge på circa 600 moh. og tar seg opp til toppen på 1550 moh. Kilian klatrer opp Nordveggen (grad 4) og ned Halls Renne (grad 3) mens Tom Erik klatrer opp Halls Renne og flyr ned over Nordveggen, skriver filmer Matti Bernitz i en pressemelding.

Heimen er en av verdens mest erfarne basehoppere med over 2000 hopp, mens Kilian Jornet er en av verdensråeste fjelløpere med en rekke rekorder. Begge bor i Romsdalen.

Tom Erik Heimen
RASKEST: Er det Tom Erik Heimen eller Kilian Jornet som vinner? Foto: Anders Eide

– Tom Erik og jeg har vært på ski sammen de siste årene. Om sommeren møttes vi ofte på Romsdalshorn. Han skulle hoppe og jeg løpe. Vi ville gjøre noe sammen og fikk fort denne ideen. Det var veldig vanskelig å si hvem som ville være raskest. Jeg er raskere opp, men veien ned er såpass bratt at det innebærer litt klatring. Og det tar tid. Og så vet jeg at Tom Erik er i veldig god form, så jeg forventer hele tiden å høre at han suser forbi, sier Jornet i pressemeldingen.

Heimen sier han er motivert av å være i fjellet medKilian.

– Han har en kapasitet, lekenhet og motivasjon jeg aldri har opplevd tidligere. Vår felles fascinasjon for fjellene er lidenskapen og dedikasjonen. Han har fått meg til å angripe fjellene i en ny dimensjon.

Se filmen her:

Publisert 21. januar 2020 kl 14.00
Sist oppdatert 21. januar 2020 kl 14.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen