/ Folk

Kilian Jornet i strupen på syklister som forsøpler

Den spanske løpestjernen Kilian Jornet går i strupen på syklister som kaster gelpakker og annet søppel langs veien. Nå krever han sanksjoner mot forsøpling langs veien.

Sist oppdatert: 4. november 2020 kl 14.25
Kilian Jornet
VIL HA STRAFF: Kilian Jornet vil ha straff for syklister som forsøpler. Foto: Matti Bernitz
Lesetid: 1 minutter

Løpe- og randoneestjernen Kilian Jornet har nylig intensivert miljøarbeidet sitt, blant annet med å starte sitt eget veldedighetsfond. En av sakene han nå tar tak i, er syklister som forsøpler langs veien.

Årsaken er det pågående sykkelrittet La Vuelta i Spania, og et bilde postet av Iker Gallastegi som viser en sykkel med flere gelpakninger festet til setet. Det er vanlig at disse pakkene, som syklistene får langs veien, kastet til siden.

Det vil nå Jornet ha slutt på. 

– At vi sier bilder og applauderer utøvere som ikke kaster søppel på bakken, viser hvor lang vei vi har å gå. Men først og fremst må det komme et regelverk som gir sanksjoner for det, sier Kilian Jornet, ifølge den spanske avisen Marca. 

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Det er på Twitter at den tilflyttede romsdalingen tar til motmæle mot syklistene, som han hevder mer eller mindre ustraffet kan forsøple veiene. 

– Sanksjonene er latterlige, eller ikke der i det hele tatt. Hvis syklister som kaster søppel får et minutt straff, eller diskvalifiseres, vil ingen gjøre det lenger. Nei til forsøpling skal være en naturlig holdning hos utøvere, sier Jornet. 

Kilian jobber nå blant annet med å gjøre utendørsidretter mer bærekraftige.

Publisert 4. november 2020 kl 14.25
Sist oppdatert 4. november 2020 kl 14.25
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen