/ Folk

Kilian Jornet venter på værvindu til Everest og Lhotse-traversen

Dårlig vær gjør at Kilian Jornet og David Goettler har gått ned til lavereliggende strøk på 4300 meter i Pheriche. De venter på det perfekte værvinduet for å fullføre sine planer om Everest og Lhotse-traversen.

Sist oppdatert: 19. mai 2021 kl 11.16
VENTER PÅ VÆRET: Kilian Jornet og David Goettler venter på det perfekte værvinduet for å prøve seg på Everest og Lhotse-traversen. Foto: Matti Bernitz
VENTER PÅ VÆRET: Kilian Jornet og David Goettler venter på det perfekte værvinduet for å prøve seg på Everest og Lhotse-traversen. Foto: Matti Bernitz
Lesetid: 2 minutter

Kilian Jornet og David Goettler melder om at de har gjort ferdig akklimatiseringen sin på Everest, og var tidligere i forrige uke oppe rett under 8000 meter. 

Det har vært en del dårlig vær de siste dagene, og det har gjort at alle ekspedisjoner på Everest er satt på vent; også planene til Kilian og David. 

Kilian Jornet og David Goettler har ikke formelt sagt at de planlegger Everest og Lhotse-traversen, men de avkrefter det ikke heller. Uansett er dette en av de siste hellige gralene i Himalaya-klatring, og om værvinduet er der er kanskje dette det rette teamet til å akkurat gjøre denne turen. 

Kilian Jornet skriver på sin instagram-konto at de er i Pheriche på 4300 meter, der de løper i ulike dalfører mens de venter på været. 

Kilian skriver videre at Nepal lider av et stort smitteutbrudd med Covid-19, og han oppfordrer til folk å reise hit når ting er mer normalisert igjen.

Kilian har ikke sagt noe om hvorfor han selv har valgt å dra til Nepal; midt i koronapandemien. Uansett er det kanskje lurt at han og David Goettler ikke oppholder seg i Everest Base Camp grunnet økt smitte. 

Tidligere ble norske Erlend Ness smittet av korona i Everest Base Camp. 

Det er en østeriksk ekspedisjon som har avlyst sin Everest-ekspedisjon nå, og det er grunnet økt smitte i Everest Base Camp. På tross av det så melder ikke myndighetene om økt smitte. 

Jon Gangdal har også stilt seg kritisk til årets ekspedisjoner på Everest. 

Publisert 19. mai 2021 kl 11.16
Sist oppdatert 19. mai 2021 kl 11.16
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen