Kilian Jornet og David Goettler melder om at de har gjort ferdig akklimatiseringen sin på Everest, og var tidligere i forrige uke oppe rett under 8000 meter. 

Det har vært en del dårlig vær de siste dagene, og det har gjort at alle ekspedisjoner på Everest er satt på vent; også planene til Kilian og David. 

Kilian Jornet og David Goettler har ikke formelt sagt at de planlegger Everest og Lhotse-traversen, men de avkrefter det ikke heller. Uansett er dette en av de siste hellige gralene i Himalaya-klatring, og om værvinduet er der er kanskje dette det rette teamet til å akkurat gjøre denne turen. 

Kilian Jornet skriver på sin instagram-konto at de er i Pheriche på 4300 meter, der de løper i ulike dalfører mens de venter på været. 

Kilian skriver videre at Nepal lider av et stort smitteutbrudd med Covid-19, og han oppfordrer til folk å reise hit når ting er mer normalisert igjen.

Kilian har ikke sagt noe om hvorfor han selv har valgt å dra til Nepal; midt i koronapandemien. Uansett er det kanskje lurt at han og David Goettler ikke oppholder seg i Everest Base Camp grunnet økt smitte. 

Tidligere ble norske Erlend Ness smittet av korona i Everest Base Camp. 

Det er en østeriksk ekspedisjon som har avlyst sin Everest-ekspedisjon nå, og det er grunnet økt smitte i Everest Base Camp. På tross av det så melder ikke myndighetene om økt smitte. 

Jon Gangdal har også stilt seg kritisk til årets ekspedisjoner på Everest.