Starter Gråkallen-utbygging allerede til høsten

Planleggingen og finansieringen av det bynære skianlegget i Trondheim har gått bedre enn planlagt.

Sist oppdatert: 5. februar 2016 kl 09.37
BYGGESTART: Nye Gråkallen Vinterpark vil stå ferdig allerede neste år.
BYGGESTART: Nye Gråkallen Vinterpark vil stå ferdig allerede neste år.
Lesetid: 2 minutter

– Vi er kommet mye lengre enn hva vi trodde i forhold til planlegging og finansiering. Første skitur i det nye anlegget blir i november 2017, sier styreleder i Gråkallen Vinterpark AS, Dag Herrem, til Byavisa i Trondheim. 

Trønderlags største by, Tronheim, har i flere år stått uten et godt lokalanlegg, med unntak av Vassfjellet i nabokommunen. Allerede i 2012 starter arbeidet med å utvikle Gråkallen Vinterpark betraktelig, og allerede samme år fikk de ja fra Bygningsrådet i Trondheim. To år senere ble også planene godkjent av kommunestyret. Siste steg i prosessen var også at kommunalminister Jan Tore Sanner gikk inn for planene for omtrent et år siden.

Sett denne? Slik utnyttet Schirmer Linecatcher-avlysningen

(Artikkelen fortsetter under bildet)

09-36-28_lightboxorg
09-36-28_lightboxorg

GODKJENT: Dette er skisenter-planene som nå er godkjent av politikerne i Trondheim.

Bygges til høsten

Siden den gang er det finansiering og gjennomføring av planene som har gjenstått. Det har så langt gått over all forventning, sier Herrem.

Den totale investeringen i skianlegget ligger på rundt 60 millioner kroner, og finansieres ved hjelp av noe egenkapital, men i størst grad av spillemidler og kommunale midler- som til sammen utgjør 46 millioner kroner. 

– Vi har fått lovnader på støtte fra legater vi har søkt midler fra. Disse private bidragene gjør at egenkapitalen er på plass, forteller Herrem til Byavisa.

Allerede denne høsten starter byggingen i form av parkeringsplass for 240 besøkende.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

14-36-57_lightboxorg
14-36-57_lightboxorg

GRÅKALLEN: Slik ser Gråkallen ut i dag. Foto: Kristoffer H. Kippernes

Samarbeid med Oppdal?

Samtidig som byggingen er i ferd med å starte holder man også på å få på plass driften av anlegget. Der ønsker Herrem at aktørene i Gråkallen skal ha mest mulig kontroll, men ønsker samtidig å se etter partnere. Det innebærer også et felles sesongkort.

– For oss er det naturlig å samarbeide med Wenaasgruppen, sier Herrem. Wenaasgruppen drifter nå Oppdal, Bjorli og Vassfjellet skiheiser.

Publisert 5. februar 2016 kl 09.37
Sist oppdatert 5. februar 2016 kl 09.37
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen