– Vi er kommet mye lengre enn hva vi trodde i forhold til planlegging og finansiering. Første skitur i det nye anlegget blir i november 2017, sier styreleder i Gråkallen Vinterpark AS, Dag Herrem, til Byavisa i Trondheim. 

Trønderlags største by, Tronheim, har i flere år stått uten et godt lokalanlegg, med unntak av Vassfjellet i nabokommunen. Allerede i 2012 starter arbeidet med å utvikle Gråkallen Vinterpark betraktelig, og allerede samme år fikk de ja fra Bygningsrådet i Trondheim. To år senere ble også planene godkjent av kommunestyret. Siste steg i prosessen var også at kommunalminister Jan Tore Sanner gikk inn for planene for omtrent et år siden.

Sett denne? Slik utnyttet Schirmer Linecatcher-avlysningen

(Artikkelen fortsetter under bildet)

09-36-28_lightboxorg
09-36-28_lightboxorg

GODKJENT: Dette er skisenter-planene som nå er godkjent av politikerne i Trondheim.

Bygges til høsten

Siden den gang er det finansiering og gjennomføring av planene som har gjenstått. Det har så langt gått over all forventning, sier Herrem.

Den totale investeringen i skianlegget ligger på rundt 60 millioner kroner, og finansieres ved hjelp av noe egenkapital, men i størst grad av spillemidler og kommunale midler- som til sammen utgjør 46 millioner kroner. 

– Vi har fått lovnader på støtte fra legater vi har søkt midler fra. Disse private bidragene gjør at egenkapitalen er på plass, forteller Herrem til Byavisa.

Allerede denne høsten starter byggingen i form av parkeringsplass for 240 besøkende.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

14-36-57_lightboxorg
14-36-57_lightboxorg

GRÅKALLEN: Slik ser Gråkallen ut i dag. Foto: Kristoffer H. Kippernes

Samarbeid med Oppdal?

Samtidig som byggingen er i ferd med å starte holder man også på å få på plass driften av anlegget. Der ønsker Herrem at aktørene i Gråkallen skal ha mest mulig kontroll, men ønsker samtidig å se etter partnere. Det innebærer også et felles sesongkort.

– For oss er det naturlig å samarbeide med Wenaasgruppen, sier Herrem. Wenaasgruppen drifter nå Oppdal, Bjorli og Vassfjellet skiheiser.