Gråkallen godkjent

Kommunestyret i Trondheim har godkjent planene for Gråkallen Vinterpark, som dermed er ett viktig steg nærmere realisering.

Sist oppdatert: 3. november 2014 kl 09.40
TOMMEL OPP: Kommunestyret i Trondheim, med Arbeiderpatiet og Høyre i spissen, har godkjent reguleringsplanen som gir grønt lys for Gråkallen Vinterpark.
TOMMEL OPP: Kommunestyret i Trondheim, med Arbeiderpatiet og Høyre i spissen, har godkjent reguleringsplanen som gir grønt lys for Gråkallen Vinterpark.
Lesetid: 3 minutter

– Jeg er litt skuffa over Sosialistisk venstreparti og Senterpartiet, som stemte mot å godkjenne reguleringsplanen. Jeg skjønner ikke helt hvorfor. Men begge representantene fra Pensjonistpartiet stemte for reguleringsplanen, og det er bra, sier frikjøringshelt og trondhjemmer Erik Aalde, som har vært aktiv i arbeidet med å få til det nye skisenteret på Gråkallen utenfor Trondheim.

Untitled-1
Untitled-1

GODKJENT: Dette er skisenter-planene som nå er godkjent av politikerne i Trondheim.

Protester

Politikerne gjorde den endelige godkjenningen av reguleringsplan for området forrige uke. Men fortsatt gjenstår noen hindre før byggingen av det nye skisenteret med fire nye heiser kan starte.

– Fylkesmannen har kommet med noen generelle innsigelser som gjelder miljøhensyn. Disse er veldig lite konkrete. Og Klæbu kommune protesterer, for de vil hindre at skianlegget i Vassfjellet får konkurranse, sier Aalde, som ikke er videre imponert over Klæbu kommunes innspill.

– Gråkallen ligger langt utenfor Klæbu, så det er kun for å beskytte Vassfjellet de har protestert. Og det syns jeg er litt rart, fordi vi skal ikke hovedsakelig ta kunder derfra, vi skal få flere ut på ski og øke kundegruppen. Undersøkelser viser at potensialet i Trondheim er mer enn stort nok. Dessuten sitter jo eieren av Vassfjellet i Romsdal (Lars Wenaas, journ. anm.), så det er ikke sånn at overskuddet fra skisenteret blir igjen i Klæbu. Vassfjellet har tjent gode penger de siste 10 årene og de er et av de anleggene som går best i Norge. De har gått i pluss hvert år, med snittresultat på 23%, til tross for noen veldig dårlige vintre. Eieren har tatt ut 26,5 millioner i konsernbidrag de siste 10 årene, sier Aalde.

Byggestart om to år?

Så fort innsigelsene er behandlet i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, og hvis de ikke fører til stopp på prosjektet, håper Aalde på byggestart allerede høsten 2016.

– Vi jobber parallelt med å få på plass økonomien, og det ser veldig bra ut foreløpig, sier han.

Det er flere skiklubber og idrettslag i Trondheim som skal eie Gråkallen Vinterpark. Driften blir i regi av et eget AS. Trondheim kommune, bankfinansiering, tippemidler og private sponsorer skal finansiere anlegget.

– Anlegget blir litt større enn dagens Kleiva, men til sammenligning så blir det betydelig mindre enn nedre del av Vangslia i Oppdal. Vi er litt usikre på om en av de to nye «voksenheisene» skal være stolheis, noe som betyr et kostnadsforskjell på 20 millioner. Men vi legger opp til sommerdrift med sykling, og håper vi får til stolheis. Det skal også satses på terrengpark, men både lys- og kunstsnøanlegg, sier Aalde.

Erik-Aalde,-Pessrenna-(1)
Erik-Aalde,-Pessrenna-(1)

ENGASJERT: Erik Aalde har så å si vokst opp i Gråkallen, og nå er vinneren av Røldal Freeride Challenge i 2005 sentral i arbeidet med nytt skisenter på fjelltoppen like ved Trondheim. Foto: Tore Meirik

Publisert 3. november 2014 kl 09.40
Sist oppdatert 3. november 2014 kl 09.40
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen