Lager railpark i Trondheim

Golparken-sjef Stian Karlsen flytter hjem og lager en liten og tettpakka railpark i Instruktørbakken i Bymarka ved Trondheim.

Sist oppdatert: 1. november 2016 kl 08.15
RØRBÆRING: Trønderen Stian Karlsen (innfelt) og resten av gjengen bak Golparken er i disse dager i full gang med å lage railpark i Instruktørbakken i Trondheim.
RØRBÆRING: Trønderen Stian Karlsen (innfelt) og resten av gjengen bak Golparken er i disse dager i full gang med å lage railpark i Instruktørbakken i Trondheim.
Lesetid: 2 minutter

Den gamle Instruktørbakken er mer kjente Gråkallens bitte lille lillebror – og nesten perfekt for en effektiv railpark. Og det bekrefter tallene: Bakken er 280 meter lang, wire-heisen 170 meter, og her skal det settes opp over 20 rails, seks bokser og et utall tønner, trerails og andre elementer. Flomlys sikrer kveldskjøringa, og tilgang til tråkkemaskin sørger for fine forhold.

– Terrenget er perfekt, hele parken ligger inne i skogen, men likevel nær byen. Og det blir større enn Golparken! Selv om vi ikke har kunstsnøanlegg, så er det et snøsikkert område, som hadde nok snø til langt ut i juni i fjor. Vi satser på å kjøre heisene fra midten av desember og fram til slutten av april, forteller Stian Karlsen.

Han var sjef i Golparken sist vinter, men den er nå overtatt av andre, og Stian skal gi full gass med parken i hjembyen Trondheim. Nå sveiser og pusser han rails for harde livet for å ha mest mulig innhold klart når miniparken utenfor Trondheim åpner like før jul.

– Vi har fått masse av railsene som sto i Vassfjellet og i en annen park i nærheten her, i tillegg til at vi ordner mye selv, sier han.

Planen er å holde parken åpen hver helg og fire kvelder i uka – kanskje mer hvis mange kommer. Sesongkort koster 1800 kroner, dagskort 150 og kveldskortet koster en hundrings.

Les mer om Gråkallparken her – og se bilder fra bygginga i galleriet under!

PS! Stian og gjengen i Gråkallparken ble tildelt prisen for årets park under Snowboardawards i år – for innsatsen sin i Golparken!

Publisert 1. november 2016 kl 08.15
Sist oppdatert 1. november 2016 kl 08.15
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen