Den gamle Instruktørbakken er mer kjente Gråkallens bitte lille lillebror – og nesten perfekt for en effektiv railpark. Og det bekrefter tallene: Bakken er 280 meter lang, wire-heisen 170 meter, og her skal det settes opp over 20 rails, seks bokser og et utall tønner, trerails og andre elementer. Flomlys sikrer kveldskjøringa, og tilgang til tråkkemaskin sørger for fine forhold.

– Terrenget er perfekt, hele parken ligger inne i skogen, men likevel nær byen. Og det blir større enn Golparken! Selv om vi ikke har kunstsnøanlegg, så er det et snøsikkert område, som hadde nok snø til langt ut i juni i fjor. Vi satser på å kjøre heisene fra midten av desember og fram til slutten av april, forteller Stian Karlsen.

Han var sjef i Golparken sist vinter, men den er nå overtatt av andre, og Stian skal gi full gass med parken i hjembyen Trondheim. Nå sveiser og pusser han rails for harde livet for å ha mest mulig innhold klart når miniparken utenfor Trondheim åpner like før jul.

– Vi har fått masse av railsene som sto i Vassfjellet og i en annen park i nærheten her, i tillegg til at vi ordner mye selv, sier han.

Planen er å holde parken åpen hver helg og fire kvelder i uka – kanskje mer hvis mange kommer. Sesongkort koster 1800 kroner, dagskort 150 og kveldskortet koster en hundrings.

Les mer om Gråkallparken her – og se bilder fra bygginga i galleriet under!

PS! Stian og gjengen i Gråkallparken ble tildelt prisen for årets park under Snowboardawards i år – for innsatsen sin i Golparken!