En hyllest til bynær topptur på Gråkallen

Bård Smestad har lagt turene til Gråkallen for å kunne gå toppturer i hjemkommunen.

Sist oppdatert: 25. mars 2020 kl 09.56
Gråkallen
GRÅKALLEN: Christian Widén-Björk i Gråkallen. Foto: Bård Smestad
Lesetid: 2 minutter

Gråkallen er en kolle 10 km med bil fra Trondheim sentrum. Toppen ligger 552 moh. Bare 120 høydemeter nedenfor ligger parkeringen ved Skistua. Så det går rimelig kjapt å komme seg til topps. Jeg brukte Gråkallen til randotreninger. Raske turer opp og ned. Kun for å få ei solid økt.

Så brukte jeg Gråkallen som terapi, da folk jeg kjente begynte å oppholde seg i ukesvis i Alpene. i Chamonix for eksempel. Istedenfor å stålsette seg for nye bilder og historier derfra så forsøkte jeg å finne utfordrende skiterreng på hjemmebane. Skiterreng jeg kunne oppsøke etter jobb. Gjerne skiterreng med en utsikt som de ikke ville klare finne i Chamonix. Fjordutsikt for eksempel eks.

Sjekk ut Fri Flyt sin anleggsguide til Gråkallen her!

Gråkallen from Bård Smestad on Vimeo.

Eller kanskje nordlys.

Det jeg fant var ny skiglede. Jeg var ikke lenger en helgekriger. Skiturer og skikjøring ble en livsstil. Nå kan jeg velge skitur etter vær og føre. Hver eneste dag. Raskt føre - slake bakker og åpne områder. Pudderdump - bratte heng og artige dropp. Den første snøen - bakker med myr og lyng. Uvær og skredfare i Sunndalsfjella - Gråkallen. Jeg er blitt så godt kjent i Gråkallen at turene kan gjennomføres med klampen i bånn selv om det er mørkt eller snøvær. Eller en kombinasjon.

Gråkallen
SKIKJØRING: Christian Widén-Björk nyter dagene på Gråkallen. Foto: Bård Smestad

Lett adgang til den daglige dosen. Nesten 100% kick-garanti. Christian Widén-Björk er en svensk frikjører bosatt i Trondheim. Han har også oppdaget Gråkallen. Christian vant nordisk mesterskap i frikjøring på Riksgänsen 2009.

Her finner du alle sakene vi tidligere har skrevet om Gråkallen i Fri Flyt.

Han tar skikjøringen i Gråkallen til nye høyder. Det ser lett ut når han setter utfor linjer som jeg ikke engang har vurdert som skiterreng. Minigolf kaller man det når man kjører på ski ned korte bratte heng fordi de store skilinjene av forskjellige grunner er utenfor rekkevidde. Skijører i filmen: Christian Widén-Björk

Publisert 25. mars 2020 kl 09.56
Sist oppdatert 25. mars 2020 kl 09.56
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen