Ja til trønder-vinterpark

Bygningsrådet i Trondheim har sagt ja til planene for Gråkallen Vinterpark i Bymarka.

Sist oppdatert: 21. november 2012 kl 21.46
GRÅKALLEN VINTERPARK: Slik skal trøndernes nye vinterpark se ut hvis alt går som det skal. Heisbasert sykling er inkludert i planene.
GRÅKALLEN VINTERPARK: Slik skal trøndernes nye vinterpark se ut hvis alt går som det skal. Heisbasert sykling er inkludert i planene.
Lesetid: 3 minutter

Dermed er første steg på veien mot et nytt og oppgradert alpinanlegg med sykkelløyper om sommeren tatt, stikk i strid med rådmannens ønske. Sosialistisk venstreparti (Sv) og Kristelig Folkepartis (Krf) representanter i bygningsrådet i Trondheim stemte mot.

– Vil ikke slippe til ungdommen

 – Det er mye godt voksne folk som tydeligivs ikke vil slippe til ungdommen, men heller ha Bymarka for seg selv. Jeg tror ikke de har noe forhold til moderne skileik og heiser, og mange likestiller dette med snobbete rikmannsaktiviteter og ikke friluftsliv. Men bare tenk hvor dyrt for eksempel skihopping ville vært hvis ikke det offentlige hadde finansiert deres anlegg, sier Erik Aalde.

Aalde er nok en kjent figur for mange av Fri Flyts lesere. Han ble portrettert i historiens første utgave av bladet, han er en av landets mest erfarne skibomser, og han vant i sin tid Røldal Freeride Challenge. Aalde er også født og oppvokst i Trondheim, og har sine timer med alpin- og telemarkski på beina i Gråkallen.

Frykter forsinkelser

– Fatter´n er med i anleggskomiteen for Gråkallen Vinterpark, og jeg har fungert litt som rådgiver, særlig i forhold til sykkeldelen om sommeren. I dette selskapet er jeg å betrakte som ungdom, og det er jo litt artig, sier Aalde (39).

– Hva er videre gang i denne saken nå, etter at Bygningsrådet i Trondheim sa ja?

– Kommunestyret skal ta en endelig avgjørelse, forhåpentligvis med samme resultat som Bygningsrådet. Deretter skal det lages en reguleringsplan, hvor Gråkallen Vinterpark skal på plass. Dette tar noen år, og det er mange muligheter for å trenere, altså forsinke, saken for de som ønsker det.

– Masse faktafeil

– Hvorfor er mange imot dette anlegget?

Tja, si det. Vinterparken er jo bra for folkehelsa, som alle mener er viktig. Men det er mye faktafeil, og det virker ikke som rådmannen har vært særlig interessert i å høre på våre innspill. Blant annet blir det hevdet at Vassfjellet ikke tåler konkurransen, at det er vanskelig å drive bynære anlegg, og at andre brukere av Bymarka ikke lenger vil finne noe sted med fred og ro, som de sier. Alt dette er selvsagt feil. Vassfjellet, og andre bynære anlegg går så det suser, potensialet i trondheimsområdet er på langt nær utnytta maksimalt, og det er fullt av store, verna områder i Bymarka som ingen bruker. Der er det ro og fred å finne, sier Aalde.

68 millioner

Også Trondhjem turistforening er motstandere av anlegget, noe som overrasker Aalde.

– Det er rart. Jeg er overbevist at det er en sammenheng mellom å bruke alpinanlegg og å bli glad i naturen, og det skulle man tro er noe turistforeninga ønsker, sier han.  

Anlegget på Gråkallen like utenfor Trondheim er kostnadsberegna til 68 millioner kroner. Dette skal finansieres med en fjerdedel offentlige midler, en fjerdedel fra private investorer og resten av lån som skal betjenes med driftsinntekter.

– Det er kjempebra at dette går veien og at politikerne har skjønt at det ikke bare er menn over seksti som ønsker å bruke naturen, sier Erik Aalde. 

Mer info om Gråkallen Vinterpark finner du her (facebook) og her (adressa.nos artikkel)!

LES OGSÅ: Vil ta tilbake Bymarka

LES OGSÅ: Bystyreflertall for Gråkallen Vinterpark

Publisert 21. november 2012 kl 21.46
Sist oppdatert 21. november 2012 kl 21.46
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen