Bystyrsflertall for Gråkallen Vinterpark

Et flertall i bystyret er for utbygging av Gråkallen Vinterpark. Utsiktene kan dermed være gode for skientusiaster i Trondheim.

Sist oppdatert: 2. mars 2012 kl 10.16
FLERTALL: Byavisen melder at det er flertall i bystyret for utbygging av Gråkallen Vinterpark
FLERTALL: Byavisen melder at det er flertall i bystyret for utbygging av Gråkallen Vinterpark
Lesetid: 2 minutter

Byavisa i Trondheim kan melde at Arbeiderpartiet, Høyre og Fremskrittspartiet støtter en utbygging av Gråkallen Vinterpark. Selv om Venstre, Krf, Rødt og SV sier nei, og Sp og Miljøpartiet er usikre, er det tilsammen et flertall i bystyret for utbygging.

-AP har hele tiden støttet etableringen av et slik anlegg ved Lille Gråkallen. Både rapporten fra Helsedirektorat, og andre meldinger, viser et klart behov for større fysisk aktivitet blant ungdom. Klarer vi ikke som samfunn å snu denne utviklingen vil det kunne få store helsemessige og økonomiske konsekvenser for samfunnet. Vi tror etableringen av et slikt rekrutteringsanlegg nært byen vil gjøre marka mer attraktiv for flere som i dag ikke benytter seg av den, sier Geir Vaage fra Arbeiderpartiet.

En fersk undersøkelse fra helsedirektoratet viser at 15-åringer er mer stillesittende enn pensjonister, og stadfester at barn og unge blir syke av å sitte stille foran PC og TV. Dette kan bli trumfkortet som virkeliggjør Gråkallen Vinterpark.

Kun for opprustning

-Venstre er imot en utbygging av stort alpinanlegg fra Fjellseter til Lille Gråkallen, men rust gjerne opp dagens Instruktørbakke med ny heis og bedre løyper. En vinterpark vil legge beslag på et for stort område. Lyd, lys og parkeringsareal vil føre til økt lokal forurensning. Større aktivitet for barn er viktig og gode anlegg for organisert og uorganisert idrett er oppskriften: Flerbrukshaller, kunstgressbaner, skispor, ake- og skibakker er viktig, og må ligge i nærområdene slik at lang transport er unødvendig, sier Jon Gunnes fra Venstre.

Les også: Vil ta tilbake bymarka

Publisert 2. mars 2012 kl 10.16
Sist oppdatert 2. mars 2012 kl 10.16
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen