Bynær hverdagspudder

Pudder og pillows 10 minutter fra Trondheim Torg? Vær så god – her har du en how-to-video.

Sist oppdatert: 18. november 2013 kl 12.55
Lesetid: 2 minutter

Kjetil Volent er mannen bak denne trivelige og instruktive videoen om løssnøkjøring i Gråkallen, en kort busstur unna fra Trondheim sentrum. På videoen får du se han og bror Eirik kose seg med nysnø, små drops og skogskjøring.

– Hvor mange høydemeter får man på et run?

– Starter man på det øverste punktet (ca. 500 moh) og kjører ned på nordøstsiden, helt til Kobberdammen (ca. 290 moh) får man rundt 210 høydemeter pr. run. De fleste gangen vi ha vært der har vi ikke kjørt så langt, men nøyd oss med de første 100 høydemeterene ... sier Kjetil.

– Hvor mange laps pleier dere å ta?

– Her er det veldig avhengig av dagsform, vær, hvor tidlig (eller seint) man kommer seg opp, men vil si rundt 3-5 laps er mest vanlig for vår del.

– Er det noe heisbasert, eller må man i praksis gå opp igjen fra de fleste turene?

– Heisen har veldig begrenset åpningstid, typisk åpen i helgene og noen onsdager. Dessverre har snøen en tendens til å blåse bort fra heisområdet, noe som gjør forholdene bedre på nordøstsiden, men der er det ikke heis. Har det snødd og heisen går, finnes det masse muligheter, både inne i skogen, der det er tynnet og lengst vest (da blir det litt gåing (flatt) for å komme seg tilbake).

– Hvor mange Gråkallen-pudderdager er det i en vanlig sesong?

– Oi, veldig vanskelig spørsmål. I fjor var vi der oppe 10-15 ganger. Jeg var der kun på kveldstid og de helgene heisen ikke gikk. Legger man til alle de dagene det faktisk snør, vil jeg tippe det er 25+ dager man kan kose deg med pudder.

Publisert 18. november 2013 kl 12.55
Sist oppdatert 18. november 2013 kl 12.55
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen