Kilian og Jason konkurrerte i 23 timer - løp sammen over mållinja

Kilian Jornet og Jason Schlarb kjempet mot hverandre i knallharde Hardrock Endurance Run i 23 timer. Da krysset de like godt mållinjen sammen.

Sist oppdatert 18. juli 2016 kl 09.46
SAMMEN: Jason Schlarb (t.v.) og Kilian Jornet krysset mållinjen sammen. Foto: Philipp Reiter / Salomon
SAMMEN: Jason Schlarb (t.v.) og Kilian Jornet krysset mållinjen sammen. Foto: Philipp Reiter / Salomon

– I et langdistanseløp er det viktigste veien, og å oppdage og dele fjellet og følelsene naturen har å by på med de frivillige og de andre løperne. Etter å ha løpt sammen i nesten 23 timer ga det ikke mening å vinne med et eller fem minutter, sier løpsstjerna Kilian Jornet.

Løpet Hardrock Endurance Run, eller Hardrock 100, er et 16,1 mil langt løp med over 10 000 høydemeter med stigning. Løpet startes og avsluttes i Silverton i Colorado, og går opp flere topper i den kjente fjellstaten. Kilian og Jason brukte 22 timer, 58 minutter og 28 sekunder fra start til mål.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

kilian-2
kilian-2

VINNER: Nok en gang var det Kilian Jornet som løp først i mål. Foto: Philipp Reiter / Salomon

Med start klokken seks om morgenen løp deltakerne gjennom San Juan-fjellene og opp hele 13 fjelltopper. Handies Peak på 4281moh. var den høyeste toppen.

Få var overrasket over at norskboende Jornet stod igjen som vinner, slik han har gjort de to siste årene av konkurransen. Likevel overrasket han nok de fleste da han delte seieren med Jason Schlarb.

Det brøt tidlig ut et vinnerfelt fra gruppa, og det så en stund ut til at det var Xavier Thévenard og Kilian som skulle følge hverandre inn til mål, men etter godt over 11 mil kom Schlarb bakfra. Derfra og inn løp Kilian og Schlarb sammen inn til mål.

– Jeg følte meg bra fra starten. Det var høy standard på løpet, med mange gode deltakere. Vi brøyt i en gruppe, og jeg var sammen med Xavier og Jason frem til omtrent midtveis. Fra der dro jeg og Xavi fra, men Jason tok oss igjen og vi brukte hele natten på å løpe sammen, sier Jornet. 

PS: Boken Løpe eller dø handler om lidenskapen, lidelsene og filosofien bak prestasjonene til Kilian Jornet. I denne selvbiografien får du være med fra starten hjemme i Catalunia til de største løpene i verden og tilbake igjen til  en massiv utfordring: Å løpe gjennom Pyrenéene, hele veien fra Atlanterhavet til Middelhavet. Boken har vært bestselger i flere land og gis ut på norsk av Fri Flyt AS

Publisert 18. juli 2016 kl 09.46
Sist oppdatert 18. juli 2016 kl 09.46
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen