Ifølge en Facebook-post fra den kjente løpestjerna Kilian Jornet startet prosjektet i går, da han ble spurt om han noen gang har vært på Mont Blanc to ganger. Den norskboende spanjolen hadde foreløpig ikke krysset det av på CV-en, og gjorde umiddelbart noe med det.

– Jeg startet fra Les Houches klokken 05:30 opp mot fjellet via Gouter-ruten. Jeg nådde toppen etter 4 timer og 20 minutter, og gikk deretter ned til Gonella på italiensk side for en pause og en panini. Deretter ned til Miage Glacier, før jeg klatret opp til toppen igjen klokken 09:50. Så ned igjen til Les Houches. Totalt tok det 12 timer på 6700 høydemeter. God høydetrening, skriver Kilian Jornet selv om turen.

Se Kilians video her:

Kilian, som bor i Romsdalen, virker nærmest i umenneskelig form for tiden. For kun kort tid siden tok han syv fjelltopper i nettopp Romsdalen på en og samme tur. Tidligere har han også på CV-en å ha løpt opp og ned Mont Blanc fra Chamonix på under fem timer. 

Han har også vunnet mange av de lengste og hardeste terrengløpene i verden, som Ultra-Trail du Mont-Blanc, Grand Raid, the Western States Endurance Run and the Hardrock Hundred Mile Endurance Run.

PS: Boken Løpe eller dø handler om lidenskapen, lidelsene og filosofien bak prestasjonene til Kilian Jornet. I denne selvbiografien får du være med fra starten hjemme i Catalunia til de største løpene i verden og tilbake igjen til  en massiv utfordring: Å løpe gjennom Pyrenéene, hele veien fra Atlanterhavet til Middelhavet. Boken har vært bestselger i flere land og gis ut på norsk av Fri Flyt AS