/ Folk

Kilian Jornet løp opp syv fjelltopper på én dag

Den spanske løpestjerna fortsetter stadig å imponere.

Sist oppdatert 27. juni 2016 kl 10.22
TOPPER: Kilian Jornet på toppen av Kvanndalstind. Foto: Sjermdump
TOPPER: Kilian Jornet på toppen av Kvanndalstind. Foto: Sjermdump

– Jeg liker virkelig å linke sammen fjell, over mer og mindre teknisk terreng. Da jeg flyttet til Romsdalen fortalte Emelie (kjæresten til Kilian red.anm.) om en linkup to venner av oss (Nils Nielsen og Ola Hovdenak) visste om. Den går ut på å klatre syv fjelltopper i Romsdalen på en dag, innleder Kilian Jornet innlegget på Alpin Running med.

Det spanske løpe- og klatrefenomenet har for alvor gjort sitt inntog i Romsdalen etter at han flyttet dit, og fjellturene når ut til millioner av seere gjennom sosiale medier. Det siste prosjektet er likevel noe av det mer vanvittige han har gjort.

 – Jeg liker å ha mål, ikke noe store greier, men nok til å holde motiavsjonen oppe. Jeg startet med å kjøre ski på og klatre disse toppene for å se hvordan de var, skriver løpestjerna.

Se video her:

Fjellene han skulle være innom i løpet av et døgn var: Gjuratind 1712m, Store Vengetind 1852m, Kvanndalstind 1744m, Romsdalshorn 1552m, Store Trolltind 1788m, Kongen 1614m og Dronninga 1544m. Fjellene er en del av Fjellkonge/Fjelldronning-konseptet i Romsdalen.

Det var nevnte Nils Nielsen og Ola Hovdenak som først gikk alle fjellene i en tur, og som ble omtalt i 2013.

Kilian brukte 23 timer og 28 minutter på forsøket, som gikk mandag i forrige uke. Starten gikk fra Grøvdal klokken 22.00 søndag kveld.

Publisert 27. juni 2016 kl 10.22
Sist oppdatert 27. juni 2016 kl 10.22
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen