– Johanne Killi! Deilig det! Nok en medalje i samlingen til skilandslaget. Dette er gøy!, sier TV 2s ekspertkommentator Jonas Greve.

I søndagens finale i slopestyle for kvinner tok Johanne Killi sin tredje X Games-medalje i karrieren. Med to godt levert run endte hun til slutt på 85 poeng, og 3. plass. 

I sitt første run Killi kjørte solid og kontrollert på railseksjonen, og avsluttet med switch 720. Dommerne lot seg derimot ikke imponere mye, og ga scoren 77.33. Med kun kometen Kelly Sildaru (14) igjen på toppen ble det dermed en vanskelig oppgave for Dombås-jenta.

Sildaru kjørte til 92 poeng i første omgang, og Johanne hadde dermed kniven på strupen i sitt andre run. Der leverte hun et solid run, men Sildaru seg fullstendig uslålig.

– Dette var en helt egen klasse. Det ser altså så bra ut det hun gjør, sa Greve om Sildarus run.

Tess Ledeux tok sølv.

I forkant av søndagens finale hadde ikke Killi store forventninger til egne prestasjoner.

– Jeg vil ikke skape noen forventninger. Jeg har hatt en trøblete sesongstart, og det har tatt lang tid å bygge seg opp igjen, sa Killi til Fri Flyt i forrige uke.

Killi har slitt med et hoftebrudd siden fjorårssesongen, og har brukt store deler av sesongen på opptrening. Under nattens Big Air-finale kom hun på 5. plass. Der gikk Lisa Zimmermann til topps, foran kometen Sildaru. Hun tok bronse i fjorårets X Games i Aspen, mens det ble sølv i Oslo.

Tiril Sjåstad Christiansen er ute med skade denne sesongen, og deltok derfor ikke i X Games.