/ Folk

Se Risvoll kjøre FWT i Alaska direkte her

Dennis Risvoll skal kjøre årets heftigste konkurranse i Alaska. Her kan du se konkurransen.

Sist oppdatert: 21. mars 2016 kl 18.25
KLAR: Dennis Risvoll er klar for Alaska. Foto: Martin I. Dalen
KLAR: Dennis Risvoll er klar for Alaska. Foto: Martin I. Dalen
Lesetid: 3 minutter

– Jeg har en veldig god følelse, og dere kan forvente dere den samme, gamle, gode Dennis. Dere får vente å se. 

Denne helga og i starten av neste uke er det klart for den fjerde runden i Freeride World Tour, frikjørernes verdenscup. Den kjøres i Haines i Alaska, og tar kun med seg 14 av de beste kjørerne denne sesongen. Konkurransens eneste norske deltager –som kvalifiserte til Alaska gjennom en vanvittig seier i Fieberbrunn- er femte startende i klassen ski herrer, som er andre klasse ut. Dennis har dermed startnummer 12 på brystkassa i Alaska i dag. Av de 14 skigutta som starter i Alaska er det kun 12 som får delta i siste FWT-runde i Verbier, som går av stabelen 2. april. Kjersti Buaas klarte ikke å kvalifisere seg til runden i Alaska.

Se komplett startliste nederst i artikkelen!

Har du sett denne? Se Risvolls vinnerrun her

Se konkurransen direkte her (Starter 18:00):


Live Webcast - Haines, Alaska - Swatch Freeride... by FreerideWorldTourTV

LES OGSÅ: – Har hengt en god del i treningsstudio

– Kunne ikke passet bedre

Dennis Risvoll fra Vågå vant forrige runde i Freeride World Tour i Fieberbrunn, etter fall i både Andorra og Chamonix. Med kniven på strupen klarte han altså å sikre verdenscupseier, og ble sendt fra 25. plass til 9. plass sammenlagt. Dermed fikk han plass blant de 14 som skal kjøre rennet i Haines i Alaska.

–  Å vinne Fieberbrunn kunnet ikke passet bedre, spesielt med tanke på å komme til Alaska og neste års FWT. Bra kurve, og en sinnssykt deilig følelse! Jeg fikk vist at jeg ikke bare kan dra på. Det har vært mange hyggelige meldinger i ettertid, men også vinner, sier Risvoll, som landet i Alaska på mandag.

Få med deg saken før sesongen startet: – Har hatt fem dager på ski i år

(Artikkelen fortsetter under videoen)

RUN: Se vinnerrunnet gjennom Risvolls GoPro. Foto: Dennis Risvoll

Heftig face

Det betyr også at han skal kjøre den desidert heftigste facen i verdenscupen. Haines er kjent for stupbratte fjell, og gjør absolutt ingen forskjell i verdenscupen. Risvoll er på sin side kjent for å dra på, og gir alt i konkurransene.

– Blir det mindre høkking når facen blir betydelig brattere?

– Nei, absolutt ikke. Men jeg prøver å tilpasse facen etter hvordan jeg liker å kjøre på ski.Det blir litt rart å skulle kjøre en stupbratt Alaska-face første gang jeg er her, erkjenner 29-åringen. 

I Alaska skal 14 bli til 12 som kjører videre til den siste konkurransen i Verbier i starten av april. Med andre ord ligger Risvoll godt an til å kvalifisere seg videre helt til årets siste renn.

Ifølge Freeride World Tour er konkurransedatoen satt på vent på grunn av været. Konkurransedatoene er 19.-25. mars. Mest sannsynlig er konkurransestart mandag morgen. Følg på Fri Flyt for oppdateringer og livestream fra konkurransen.

Startlista for FWT i Alaska:

Untitled-1
Untitled-1
Publisert 17. mars 2016 kl 16.12
Sist oppdatert 21. mars 2016 kl 18.25
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen