/ Folk

– Har hengt en god del i treningsstudio

Dennis Risvoll har brukt sommerferien til å trene seg opp til årets sesong i Freeride World Tour.

Sist oppdatert: 21. august 2015 kl 14.29
Dennis Risvoll er eneste nordmann i det internasjonale freeride-sirkuset den kommende sesongen. Foto: Privat
Dennis Risvoll er eneste nordmann i det internasjonale freeride-sirkuset den kommende sesongen. Foto: Privat
Lesetid: 3 minutter

– Jeg har hengt en god del på treningssenter i sommer, og vært tre uker i Lofoten. Noen fjellturer har det også blitt. I tillegg har jeg kjøpt meg en kåk i fjellsiden i hjembygda, Vågå. Der har jeg blant annet åpna AirBNB (privat utleie av leiligheter og hus, red.anm.). Det er veldig viktig å holde fokus på skikjøringa, men det er greit å ha andre prosjekter på gang samtidig, sier Dennis Risvoll til Fri Flyt.

28-åringen fra Gudbrandsdalen-bygda er den eneste nordmannen i Freeride World Tour den kommende sesongen. Etter en noe rotete avslutning på kvalifiseringsrunden forrige sesong ble det klart at Risvoll skal redde de norske herrenes ære i FWT etter to sesonger uten innslag fra nord.

Det var det definitivt største målet for frikjøreren, selv om det ble litt i overkant spennende på slutten av fjorårssesongen.

– Det var jo det som var planen, så det var ikke et alternativ å ikke kvalifisere. Det var likevel spennende å se om det holdt når det dro seg til, så det var sykt godt å få det bekrefta.

Skjermbilde 2015-08-21 kl. 14.25.32
Skjermbilde 2015-08-21 kl. 14.25.32

Dennis Risvoll fra klubbmesterskapet til Trollhøe Høkkers. Foto: Richard Kristiansen/ Broken Productions

Har nivået

– Hvordan forbereder man seg til slike konkurranser?

– Jeg tenker ikke så veldig mye på det før jeg står midt oppe i det. Konkurransene krever mye kontroll, og evne til strategisk tenkning. Men jeg tar det der og da. Det er så uforutsigbart, og ingen konkurranse eller linje er lik. Men det er klart- det ligger nok en rutine i bunn, og jeg har mine ritualer, forteller Risvoll.

– Føler du selv at du har nivået inne til å hevde deg i FWT?

– Ja! Jeg kommer til å kjøre på, og dessuten er det oftere høyere nivå på kvalifiseringen enn i cupen. Folk drar på mer, og de har mer å vinne. Så jeg vet hva som må til.

Slik kjøres FWT

Freeride World Tour består av en rekke stopp i løpet av vinter- og vårsesongen. I år kjøres konkurransen på følgende steder, med disse datoene:

- 23. januar: Vallnord Arcalis, Andorra

- 6. februar: Chamonix, Frankrike

- 6. mars: Fieberbrunn, Østerrike

- 17. mars: Alaska, USA

- 2. april: Verbier, Sveits

D6
D6

Kræsjer med Vågå Freeride

Risvolls venner hjemme i Vågå har spennende planer med et invitational-konspet som skal lokke verdenseliten til frikjørings-konkurransen. Det kræsjer med Alaska-stoppet, og kan dermed gi FWT-kjøreren et av de vanskeligste valgene i løpet av sesongen dersom han kvalifiserer seg.

– Hvilket stopp blir råest?

– Jeg vil få med meg Alaska! Det er bare kjipt at det går samme helga som freeriden i Vågå, for jeg skulle gjerne fått med meg begge deler. Tror Vågå blir rått!

Fri Flyt kommer til å følge Dennis Risvoll tett gjennom sesongen. Følg med på friflyt.no for oppdateringer fra første til siste stopp.

Publisert 21. august 2015 kl 14.29
Sist oppdatert 21. august 2015 kl 14.29
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen