Flippa seg til FWT

Helgens Freeride World Qualifier-avslutning i Obergurgl endte med krangling og rot, men selv om Dennis Risvoll kræsja, er han klar for Freeride World Tour neste sesong.

Sist oppdatert 24. mars 2015 kl 13.23
OPPSIKTSVEKKER: Dennis´ FWT-sesong blir først og fremst husket for monsterbackflippen i Nendaz, men la oss heller ikke glemme at han er klar for Freeride World Tour neste vinter. Foto:
OPPSIKTSVEKKER: Dennis´ FWT-sesong blir først og fremst husket for monsterbackflippen i Nendaz, men la oss heller ikke glemme at han er klar for Freeride World Tour neste vinter. Foto:

4-stjerners konkurransen i østerrikske Obergurgl ble preget av krangling mellom kjørerne og arrangøren, som insiterte på å gjennomføre hele konkurransen selv om dårlig vær førte til at nesten alle kræsja, og de færreste så noe som helst.

– Til og med tirsdag var værdager, og da styggværet som var meldt kom inn etter at noen hadde kjørt, var de aller fleste kjørerne enige om å utsette til mandag. Da skulle det bli kanonvær. Men det ville ikke arrangøren, som ga oss kjørere et ultimatum: Kjør nå eller få No score. Det ble fryktelig mye tull og styr, forteller Dennis Risvoll.

10152526_10155347351440080_5925549921902706647_n
10152526_10155347351440080_5925549921902706647_n

NO GO: Planen var å droppe monsterklippen like ved Dennis´ pekefinger, men det ble det (heldigvis) ikke noe av i snømørket i Obergurgl.

Nummer to sammenlagt

Han datt og havnet langt ned på resultatlista. Vinner i Obergurgl, svenske Kristoffer Turdell, rykket dermed forbi Dennis i sammendraget, men med 3900 poeng holder han andreplassen i sammendraget med god margin. De tre beste får plass i Freeride World Tour neste vinter.

– Det er en 3-stjerners igjen i Østerrike til helga, en verken jeg eller noen av kjørerne som er nær meg på resultatlista skal delta der, så jeg holder plassen, sier Dennis –likevel uten å være sikker på om han går videre.

– Jeg er ikke sikker på om det er de tre beste som får FWT-plass. Vi får ikke så mye informasjon, sier han.

– Veldig god sesong

Men regelverket til FWT-organisasjonen lar seg spore opp på internett, og det avslører at Dennis er klar for verdens gjeveste frikjøringskonkurranseserie neste sesong, etter to vintre uten norske, mannlige deltagere.

– Sesongen har gått veldig bra, målet var å kvalifisere til FWT, og det har gått etter planen, sier Dennis, som kom hjem til Norge tirsdag denne uka.

Til helgen stiller han på hjemmebane i Vågå Freeride –hvor han ble klubbmester i fjor- klar for å gjøre så mange backflips som mulig.

– Hehe, jeg gruer meg nesten mer for å kjøre norgescup på Lemonsjøen enn i kvalikserien nede i Europa, sier FWT-klare Dennis Risvoll. 

Publisert 24. mars 2015 kl 13.23
Sist oppdatert 24. mars 2015 kl 13.23
annonse
Relaterte artikler
IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen