/ Folk

Full gass også neste år

Etter tre kræsj, en seier, 11. plass sammenlagt og sin artigste og dyreste skisesong noensinne, står Dennis Risvoll for linjevalgene sine i Freeride World Tour (FWT).

Sist oppdatert 6. april 2016 kl 12.49
ALT ELLER INGENTING: Dennis Risvoll kjører ikke Freeride World Tour for å bli nummer 10. Dermed ender han enten på snørra eller på toppen av pallen. Foto: Dom Daher/ Simon Deperne
ALT ELLER INGENTING: Dennis Risvoll kjører ikke Freeride World Tour for å bli nummer 10. Dermed ender han enten på snørra eller på toppen av pallen. Foto: Dom Daher/ Simon Deperne

– Det føles både godt og litt dumt å være ferdig, jeg skulle gjerne endte litt høyere på resultatlista. Men det er godt fordi det er ekstremt mye venting, lite skikjøring og man gruer seg mye når man kjører FWT. Men det er også dumt, for jeg skulle gjerne fått flere sjanser å gjøre det på. Jeg er jo litt skuffa, man vil jo alltid gjøre det bedre forteller Risvoll etter debutsesongen i verdenscupen i frikjøring.

Syk i Verbier

Årets siste konkurranse på spektakulære Bec de Rosses i Verbier ble avlyst på grunn av dårlig vær, og dermed endte Dennis opp med tre tryn og en seier i verdenscupen i frikjøring. I tillegg ble han klubbmester i Trollhøe Høkker´s  sitt mesterskap på knallhard is på Lemonsjøen.

– Jeg var rimelig nervøs på klubbmesterskapet, men det ble en bra oppladning til Verbier, siden det var klink is. Veldig synd at Verbier ble avlyst, men for min del var det kanskje like greit, for jeg var sjuk og spydde nesten da vi var på vei opp den første dagen, sier Dennis.

– Bec de Rosses er tourens mest berykta face. Hvordan var det å stå på toppen?

– Bildet ser nok litt verre ut enn det er, men det er jævla bratt øverst. Der kan du stå og ligge samtidig! Planen min var å kjøre rett ned, og jeg gjorde det da vi skulle ned. Selvsagt ikke fort eller noe sånt, men det føltes bra.

Endrer ikke taktikk

Dennis gikk på trynet i de to frøste konkurransene i år (Andorra og Chamonix), men så ble det plutselig en helt avgjørende seier i Fieberbrunn, som –mot alle odds- sikra både alaskatur og FWT neste vinter for Dennis. I Alaska ble det kræsj igjen.

12764337_10153578143955958_4675393360469911820_o
12764337_10153578143955958_4675393360469911820_o

FLIP TIL SEIER: Med to backflips tok Dennis seieren i tredje runde i Fieberbrunn. Foto: Dom Daher

– Det var helt absurd å vinne i Fieberbrunn, det gikk flere timer før det faktisk gikk opp for meg at jeg skulle til Alaska, og at neste sesong var sikra sier han.

– Du ender enten øverst på pallen eller på trynet. Vurderer du å endre taktikk neste sesong?

– Nei, det tror jeg ikke. Jeg vil heller tryne enn å bli nummer 10, og for meg er det viktig å kjøre den linja jeg vil kjøre. Ingenting av det jeg prøvde i vinter var ting jeg ikke trodde jeg skulle klare. Men det er gøy å pushe seg selv og lage litt show, og det vil jeg fortsette med.

– Hvilke konkiranseer ble høydepunktene for din del?

– Klubbmesterskapet på Lemonsjøen fordi det er rått, Chamonix fordi det var så gøy å kjøre og god snø, og selvsagt Fieberbrunn fordi jeg vant.

– Alle kan vinne

Etter det som ble hans dyreste sesong noensinne, mener Dennis at de rette folka vant, men at noen av plasseringene lenger ned på lista var litt vanskeligere å forstå seg på.

– Dømminga har vært litt begge deler, det hender man lurer litt, men de rette folka står på toppen av resultatlista. Nivået er veldig høyt, og alle er potensielle vinnere. Her er ikke noe topp- og bunnsjikt blant kjørerne, sier han.

– Men særlig billig ble det ikke?

– Haha, nei, dette ble min dyreste sesong noensinne, og jeg har vel heller ikke kjørt så lite ski på mange år!

Se masse bilder av Dennis fra årets Freeride World Tour i galleriet under resultatlistene!

Topp tre FWT 2015: 

Menn, ski:

 1. Löic Collomb-Patton (FRA)

 2. Logan Pehota (CAN)

 3. Fabio Studer (AUT)

Kvinner, ski:

 1. Eva Walkner (AUT)

 2. Jaclyn Paaso (USA)

 3. Arianna Tricomi (ITA)

Menn, snowboard:

 1. Sammy Luebke (USA)

 2. Flo Orley (AUT)

 3. Jonathan Penfield (USA)

Kvinner, snowboard:

 1. Estelle Balet (SUI)

 2. Anne-Flore Marxer (SUI)

 3. Marion Haerty (FRA)

Komplette resultatlister finner du her! 

Publisert 6. april 2016 kl 12.49
Sist oppdatert 6. april 2016 kl 12.49
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen