– Alle er gode, men Löic er sørenmeg helt rå. Han skilte seg ut med sinnssyk kjøring både i storfjellskonkurransen og i slopestyle´n i dag. Han er god i alt, med både triks og sjuke ferdigheter i fjellet, sier amerikanske Tim Durtschi, som vant begge sine runs i dag, men det var langt fra nok til å sikre amerikansk seier.

Annonse

Suveren fransk kaptein

Mye av grunnen til at Team Europa vant i dag, og sikra sammenlagtseier med sifrene 19-13, var Löic Collomb-Patton. Franskmannen vant alle sine fire konkurranser i Skier´s Cup, og han hadde tid til en prat på moderat engelsk mens han slappa av med en sigarett etter konkurransen mandag.

– Hehe, jeg hadde litt flaks da Logan Pehota kræsja i dag, hadde han holdt seg på beina ville han garantert vunnet! Jeg tror slett ikke jeg er den beste, kanskje, men det er mange gode skikjørere her, sier Collomb-Patton.

loic
loic

ALLSIDIG: Löic Collomb-Patton behersker det aller meste som foregår med ski på beina. Foto: Tore Meirik

Han er muligens mest kjent som storfjellskjører –Löic vant Freeride World Tour sammenlagt første gang han prøvde- men trikslista hans fra dagens backcountry slopestyle avslører at han er god i parken også. I sitt første run gjode han flatspin 540 til høyre 360 og venstre 360, og i andre run starta han med handdrag 720, og avslutta som i første run.

Personlig for Durtschi

Det var relativt krevende forhold i dag og konkurransen ble utsatt flere timer for å vente på at vinden skulle roe seg ned, og at sola skulle mykne opp snøen. Men når det først løsnet, var det ikke måte på hvor gutta dro på.

– Det var tøffe forhold med fast vårsnø, og alle måtte tilpasse seg. Men det løsna på oppvarminga, Vi gjorde to oppvarmingsrun, og der kjørte Sage, Seth og jeg den store step over´n på toppen, og det var kult, den funka bra, forteller Tim Durtschi, som hadde et aldri så lite personlig oppgjør med østerrikske Fabio Studer.

– Fabio har slått meg før i Skier´s Cup, så det var artig for meg å slå han i år, det ble litt personlig. Så jeg er verken skuffa eller lei meg, dette er bare moro!

Se flere bilder fra mandagens runde i Skier´s Cup i galleriet under!

Dagens dueller endte slik:

SC16_RESULT_LIST_BCS
SC16_RESULT_LIST_BCS