Her går det galt for massemedia

KOMMENTAR: Kajakkvillmann, dragsug, magasug og misfornøyd men halvfornøyd er ukas ekstremsporthøydepunkter fra massemedia.

Sist oppdatert 17. oktober 2013 kl 09.40
SPENNENDE: Det går ofte galt for ekstremsportsutøvere. Men noen ganger gir de magasug i dragsuget.
SPENNENDE: Det går ofte galt for ekstremsportsutøvere. Men noen ganger gir de magasug i dragsuget.

Massemediene er søte når de prøver å blande seg borti ting de ikke har peiling på. Og det gir en del morsomme utslag i spaltene, hvor overskrift-sjangeren «Her går det galt for» er den store klassikeren.

Men noen ganger skulle man ønske at Fri Flyts gode kolleger i Akersgata og på Marienlyst tok disse aktivitetene vi liker så godt litt mer på alvor. Det kan det være mange gode grunner til, for Fri Flyt selger langt mer på Narvesen enn blader om fotball, golf eller langrenn.

Denne uka presenterte Dagbladet noen eksempler på merkelig innsikt i to spennende aktiviteter:

1. Dagbladet har fått med seg at det skjedde ting i Utah denne uka. At norske Makken Haugen var med har gått dem hus forbi, men i «fjellet som ikke er for alle syklister» er det mange som ikke er like flinke som vinneren Kyle Strait i «dragsuget». De spør også om du er like tøff som disse ville gutta. Jeg tillater meg også å minne Dagbladet om at mountainbike har latt seg oversette til norsk i mange år. Ordet terrengsykkel, eller bare sykkel, ville holdt lenge. Til slutt vil jeg gi kred til statskanalen NRK som faktisk fikk med seg at Makken var med. Bra NRK, og vel verdt lisenspengene.

2. Kanadieren Ben Marr er en av verdens beste elvepadlere, og han har gjort en del drøye ting opp gjennom åra. Blant karrierehøydepunktene hans er førstegangspadling av verdens mest vannrike elvestryk, nemlig elva Kongo i, jepp, Kongo. Han var også førstemann som padla hele elvepadlingas svar på Mount Everest, nemlig juvet i Stikine i Canada. Marr har også funnet opp en haug drøye triks på svære surfebølger. Men når har setter utfor ei dreneringsgrøft med kamera på hue, da våkner massemediene, og Dagbladet erklærer at «kjøringa» til Ben Marr har gitt to millioner magasug. Slik beskriver de prestasjonen (som for øvrig ble gjort først av Tao Berman med flere på slutten av 90-tallet):

«FULL FART: Den kanadiske kajakkvillmannen Ben Marr (27) kommer her opp i 56 km/t når han kjører ned en avløpsrenne som ender i Lions Bay nord for Vancouver. Toppfarten under den ville ferden er 56 km/t.»

Hvor fort var det igjen? 56 km/t?

Jeg er en ganske ivrig elvepadler selv, og jeg vil understreke på vegne av oss alle at vi padlere ofte foretar oss mer fornuftige og tøffere ting enn å holde på i dreneringsgrøfter og kloakkrør.

Enda et eksempel fra Dagbladet denne uka er artikkelen om snowboarderne som er misfornøyde med OL-løypa. Men når du leser hele artikkelen, så viser det seg at hun ene egentlig er halvfornøyd og han andre bare syns railsa er litt rare. Hva den største norske medaljekandidaten som skal bruke løypa mener er det bare vi i Fri Flyt som har avslørt. Dagbladet har kanskje glemt at det skal hoppes på ski i Sotsji også?

Til slutt tar vi med noen høydepunkter i sjangeren «Her går det galt for»:

Publisert 17. oktober 2013 kl 09.40
Sist oppdatert 17. oktober 2013 kl 09.40
annonse
Relaterte artikler
annonse
VERN I GAVE: Barth-Eide sa at 'avtalen' om å verne 30% av verdens natur var en gave til verdens barn. Men hva fikk de egentlig? Illustrasjon: Didrik Magnus-Andesen
Alle barn ble lovet en gave som skulle løse naturkrisen. Men hva skjedde så?

Mysteriet med den krympende julegaven

SINT: Henrik Kristoffersen reagerte med sinne og snøballkasting da klimademonstranter tok seg inn i målområdet under verdenscuprennet i Gurgl. Foto: Skjermdump/NRK
Kommentar fra Nikolai Schirmer og Ørjan K. Aall

Tar oppgjør med Henrik Kristoffersen

SKIGARDEROBEN: Egentlig har artikkelforfatteren sverget på at han har kjøpt sitt siste par ski for noen år siden. Foto: Alexander Urrang Hauge
Luksusproblemer og utstyrsdilemma

Hvor mange par skal du egentlig ha?

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen