/ Nyheter

Gode tall for Fri Flyt

Fri Flyt holder stand i en magasinbransje som opplever tilbakegang.

Sist oppdatert 25. september 2013 kl 11.16

Lesertallene for norske magasiner ble offentliggjort i går, og viser at Fri Flyt beholder sine lesere, selv om de fleste andre magasiner opplever nedgang. Og Fri Flyt er fortsatt Narvesens mest solgte magasin og Norges største sportsblad.

Trofaste mot profilen

– Vi har en fast profil som vi er trofaste mot, og godt innhold med bransjens beste tester, relevant reisestoff og gode, solide artikler over hele linja. I tillegg er jo skikjøring solid forankra i den norske folkesjela, og noe nordmenn er interessert i, sier markedssjef i Fri Flyt, Henrik Breuer. 

Redaktør Hans Petter Hval støtter markedssjefens forklaring på suksessen, men understreker i tillegg at gode salgstall slett ikke gjør gjengen i redaksjonen sløve.

– Ingen hvilepute

– Vi  jobber veldig hardt for å lage blader som våre lesere liker, noe Narvesen-lista bekrefter. Men det er på ingen som helst måte noen hvilepute. Vi lover å lage enda bedre blad i fortsettelsen og vi har styrket bemanninga i flere ledd, det er noe leserne kommer til å merke utover høsten. Akkurat nå jobber vi for harde livet med Fri Flyt #100 og Skiguiden, på totalt 350 sider – det er det nærmeste vi kommer ekstremsport på høsten, sier Hval.

Flere abonnentfordeler

Også den digitale satsinga i Fri Flyt øker, og fordelene med å være abonnent blir flere og flere. Når Fri Flyt nummer 100 kommer i slutten av oktober lanseres også bladet digitalt, og da kan du lese hver eneste utgave siden det første bladet kom i 1998 på datamaskina, telefonen eller nettbrettet ditt.

Digitalt arkiv inkludert

– Alle som tegner abonnent inneværende år får alle 2013-utgavene digitalt på kjøpet, og når 2014 kommer så er digitalt abonnement inkludert i vanlig abonnement. Men i tillegg kan du kjøpe vårt digitale arkiv helt tilbake til nummer en i 1998 som et tillegg til vanlig abonnement. Dette tror jeg blir veldig bra, for arkivet er søkbart. Skal du til Engelberg for eksempel, så er det bare å skrive Engelberg, og vips så har du alle sakene vi noensinne har laget om svenskenes hovedstad i Sveits på data´n din, sier Breuer.

Fri Flyts digitale abonnementstjeneste og arkiv lanseres i slutten av oktober.

Økning på Terrengsykkel og UTE

– Selv om vi satser tungt på dette, så skal vi holde koken på papir også. Det er her du finner kvaliteten, dybden og de grundige artiklene. At dette er viktig bekreftes av de gode salgstallene, sier markedssjefen.

Også Fri Flyts søstermagasiner Terrengsykkel og UTE vokser. Terrengsykkel har doblet sine lesertall det siste året.

– Både aktiviteten terrengsykling og bladet Terrengsykkel har vokst sammen. Det som nå ser ut til å gjøre et stort utslag på lesertallene er at vi har kommet over en grense der mange etter hvert har hørt om oss og leser oss. Det er selvfølgelig veldig moro, sier Terrengsykkel-redaktør Øyvind Aas i denne artikkelen.

Vil du sikre deg Fri Flyt både på papir og nettbrett, telefon eller datamaskin? Bestill abonnement her!

Publisert 25. september 2013 kl 11.16
Sist oppdatert 25. september 2013 kl 11.16
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen