8 grunner til å elske kunstsnø

Å hate kunstsnø er ganske lett. Så la oss heller gjøre det motsatte.

Sist oppdatert 11. desember 2015 kl 07.00
KUNSTSNØ: Ikke så ille som man skal ha det til, i hvert fall hvis man ikke setter noe adjektiv foran hvordan snø skal være. Bilde: Tore Meirik
HANDLING: Vinterne har allerede blitt kortere. Nå krever POW handling. Foto: Tore Meirik

1. Du veit at den kommer så lenge det blir litt kaldt

Forutsigbarhet for skikjøring må være noe av det beste som fins. Særlig hvis vi ikke setter noe adjektiv foran skikjøring, altså noe som beskriver kvaliteten på kjøringa. 

2. Under gode forutsetninger gir kunstsnø knallføre

Kunstig og kald snø som har tørket skikkelig og blitt preppa ordentlig er ganske deilig å kjøre på. Både for deg som liker skjærende svinger eller perfekt shapa hopp.

3. Kunstsnø gir gode forutsetninger for natursnøen –når den endelig kommer

Natursnøen som faller på nokså høye temperaturer har langt bedre sjanse for å overleve når den lander på kunstsnø -og kunstsnøen blir bedre når den mikses med sin naturlige storebror.

4. Kunstsnø er slitesterk

Når våren kommer og du skal kjøre sløsj i parken, da kan du takke kunstsnøen for at nok snø til å bygge fete parkelementer faktisk fortsatt ligger der. Og noen steder kan du kjøre høstens første rails på kunstsnø fra året før. 

5. Kunstsnø får deg i toppturform

En ting er at du kan jogge oppover løypa på kunstsnø, men du kan også kjøre tusenvis av nedoverhøydemeter, slik at du er i form når den skikkelige snøen kommer og skal nytes med lange dager i fjellet. 

6. Kunstsnø er dyrt

Å elske dyre ting er ganske vanlig, selv om det er dyre ting helt uten andre funksjoner enn å være dyre. Som diamanter rundt halsen, billetter til Justin Bieber-konsert, silikon inni kroppen og den slags. Kunstsnø derimot, har faktisk en funksjon ut over å være kostbar. 

7. Kunstnsø lokker turister

Tidlig åpningsdato og stabile snøforhold lokker turister, uavhengig av om føret er kjempebra. Men det er disse turistene som holder liv i skisenteret, ikke illojale kunder som oss frikjørere. 

8. Kunstsnø kan lages i plussgrader med nymotens teknologi

Dermed kunne Sjusjøen og Geilo tilby skikjøring allerede i midten av september i år, og på Sjusjøen slo de til med et knippe rails. Dermed fikk folk som PK Hunder, Øystein Bråten og Nina Rusten stagga abstinensene, og vi som foretrekker pudder og offpiste fikk nok en sjanse til angre oss for at vi ikke er parkrotter i stedet.

Publisert 11. desember 2015 kl 07.00
Sist oppdatert 11. desember 2015 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse
VERN I GAVE: Barth-Eide sa at 'avtalen' om å verne 30% av verdens natur var en gave til verdens barn. Men hva fikk de egentlig? Illustrasjon: Didrik Magnus-Andesen
Alle barn ble lovet en gave som skulle løse naturkrisen. Men hva skjedde så?

Mysteriet med den krympende julegaven

SINT: Henrik Kristoffersen reagerte med sinne og snøballkasting da klimademonstranter tok seg inn i målområdet under verdenscuprennet i Gurgl. Foto: Skjermdump/NRK
Kommentar fra Nikolai Schirmer og Ørjan K. Aall

Tar oppgjør med Henrik Kristoffersen

SKIGARDEROBEN: Egentlig har artikkelforfatteren sverget på at han har kjøpt sitt siste par ski for noen år siden. Foto: Alexander Urrang Hauge
Luksusproblemer og utstyrsdilemma

Hvor mange par skal du egentlig ha?

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen