1. Du veit at den kommer så lenge det blir litt kaldt

Forutsigbarhet for skikjøring må være noe av det beste som fins. Særlig hvis vi ikke setter noe adjektiv foran skikjøring, altså noe som beskriver kvaliteten på kjøringa. 

2. Under gode forutsetninger gir kunstsnø knallføre

Kunstig og kald snø som har tørket skikkelig og blitt preppa ordentlig er ganske deilig å kjøre på. Både for deg som liker skjærende svinger eller perfekt shapa hopp.

3. Kunstsnø gir gode forutsetninger for natursnøen –når den endelig kommer

Natursnøen som faller på nokså høye temperaturer har langt bedre sjanse for å overleve når den lander på kunstsnø -og kunstsnøen blir bedre når den mikses med sin naturlige storebror.

4. Kunstsnø er slitesterk

Når våren kommer og du skal kjøre sløsj i parken, da kan du takke kunstsnøen for at nok snø til å bygge fete parkelementer faktisk fortsatt ligger der. Og noen steder kan du kjøre høstens første rails på kunstsnø fra året før. 

5. Kunstsnø får deg i toppturform

En ting er at du kan jogge oppover løypa på kunstsnø, men du kan også kjøre tusenvis av nedoverhøydemeter, slik at du er i form når den skikkelige snøen kommer og skal nytes med lange dager i fjellet. 

6. Kunstsnø er dyrt

Å elske dyre ting er ganske vanlig, selv om det er dyre ting helt uten andre funksjoner enn å være dyre. Som diamanter rundt halsen, billetter til Justin Bieber-konsert, silikon inni kroppen og den slags. Kunstsnø derimot, har faktisk en funksjon ut over å være kostbar. 

7. Kunstnsø lokker turister

Tidlig åpningsdato og stabile snøforhold lokker turister, uavhengig av om føret er kjempebra. Men det er disse turistene som holder liv i skisenteret, ikke illojale kunder som oss frikjørere. 

8. Kunstsnø kan lages i plussgrader med nymotens teknologi

Dermed kunne Sjusjøen og Geilo tilby skikjøring allerede i midten av september i år, og på Sjusjøen slo de til med et knippe rails. Dermed fikk folk som PK Hunder, Øystein Bråten og Nina Rusten stagga abstinensene, og vi som foretrekker pudder og offpiste fikk nok en sjanse til angre oss for at vi ikke er parkrotter i stedet.