– Det er så og si hundre prosent sikkert at vi får til det. Med snøproduksjonen, som er ny i år, så vil vi være blant de første som åpner. Det er med på å gi snøgarantien, forteller markedssjef ved Sjusjøen Skisenter, Ingvild H. Vestheim til Fri Flyt.

Den 1500m2 store parken åpnes i forbindelse med aktivitetsdager i høstferien (fra og med 26. september). Der blir det blant annet klatring, stisykling og langrennsløyper. Det er enda usikker hvilke elementer som blir å finne i parken, men det vil bli rails, bokser og hopp til de fleste nivåer. Parken blir 100 meter lang og 15 meter bred.

Snøproduksjon i varmegrader

Årsaken til at man kan åpne den midlertidige parken såpass tidlig er på grunn av innkjøpet av snøkanoner som lager snø i varmegrader. I likhet med Geilo vil man derfor kunne åpne for snøkjøring allerede ved høstferien.

Ifølge Geilos hjemmesider vil dette gjelde alpine treningsgrupper.

kti
kti

Det er ved hjelp av denne snøproduksjonen kan starte. Foto: Sjusjøen Skisenter

Holdes åpen til oktober

Parken skal etter planen ikke vedlikeholdes etter 11. oktober, og elementene vil da flyttes opp til der parken vanligvis ligger på Sjusjøen.

– Den vil stå der fremdeles, men den vil ikke bli vedlikeholdt. Da starter vi etterhvert opp med vanlig snøproduksjon og forbereder oss til sesongen.

– Blant annet Hafjell som er like i nærheten satser stort på park i år. Vil dere ta opp konkurransen?

– Vi har hatt et større og større fokus på park de siste årene, og det vil vi fortsette å ha. Å konkurrere mot Hafjell tør vi nok ikke å gjøre, men vi vil absolutt satse mye på det, forteller Vestheim.

Parken blir altså åpen for alle fra og med 26. september.