/ Hafjell

– Et voldsomt løft for hele Hafjell

Roger Hjelmstadstuen vil bruke ungdoms-OL til å lage landets beste park i Hafjell.

Sist oppdatert: 25. august 2015 kl 06.00
BYGGER: Roger Hjelmstadstuen har allerede begynt utbyggingen til Lillehammer-OL. Foto: Roger Hjelmstadstuen / Facebook
BYGGER: Roger Hjelmstadstuen har allerede begynt utbyggingen til Lillehammer-OL. Foto: Roger Hjelmstadstuen / Facebook
Lesetid: 3 minutter

– Det blir bygd en del nytt, og også mye blir bygget i jorda for å sikre at parken fortsetter å være god i fremtiden. I tillegg blir hele railparken en del av snøanlegget, så vi får en fullgod park på over en kilometer allerede ved sesongstart. Det blir vanvittig kult, sier parksjef i HafjellParken, Roger Hjelmstadstuen til Fri Flyt.

– Det blir et voldsomt løft for hele Hafjell.

12.-24. februar i 2016 arrangeres ungdoms-OL i Lillehammer. Da kommer store deler av verdenseliten for de yngre til den historiske OL-byen fra 1994. De fleste konkurransene skal kjøres i de gamle anleggene, og Hafjell har i tillegg fått tildelt status som nasjonalanlegg for tekniske alpinøvelser.

Totalt skal 80 millioner kroner forvaltes utover områdene kunstsnøanlegg, ski/boardercross og park. Etter det Fri Flyt kjenner til går store deler av beløpet til kunstsnøutbyggingen, noe som vil føre både tidligere åpning av anlegget, i tillegg til flere løyper åpne ved sesongstart.

Kan åpne rekordtidlig

– Rent praktisk for gjestene utenom ungdoms-OL kan vi åpne hele parken mye før enn hva vi tidligere har kunnet. Så nå er vi spent på hvor tidlig det blir. Målet er at alt skal være åpent i slutten av november, men blir det en kald høst er jeg helt overbevist om at vi slår rekord, sier Hjelmstadstuen, før han supplere:

– Den aller største forskjellen er at vi kan åpne dobbelt, eller trippelt av løypene enn før. Det blir ingen prioriteringskræsj om hva som skal åpnes.

– Satser dere på å åpne Norges beste park?

– Det er det nivået vi skal ligge på. Det blir over verdenscupstandard, for å si det sånn. Vi vet selvfølgelig at mange har meninger om hvordan en park bør være, og vi vil legge oss på et nivå som er høyt- spesielt med tanke på høyde på hopp, forteller parksjefen, som blant annet har kjørt snowboard i OL i Nagano selv.

roger-1
roger-1

LES OGSÅ: Drapådagen på Hafjell

Den svarte linjen blir park

Ifølge en pressemelding sendt ut av daglig leder i Hafjell, Odd Stensrud, er det den svarte linjen som gjøres om til slopestyleløype.

– Den svarte linjen gjøres nå om til en slopestyleløype av internasjonal klasse, og sammen med en fullskala crossløype blir vi interessante for en type freestylearrangementer som ikke har vært arrangert ofte i Norge, sier Stensrud.

Den største konstnaden for anlegget er på sørsiden, hvor det kjøres alpine øvelser. Likevel mener Hjelmstadstuen at det vil komme parken, og skicrossløypa, til gode.

– Hadde det ikke vært for investeringen av kunstsnøanlgget hadde vi ikke hatt kapasitet til å åpne hele parken. Nå garanterer vi at det blir snøsikkert til "evig tid".

I tillegg til utbygging av park får man også et helt ny ski- og boardercross-anlegg i Lillehammer. Det i tillegg til verdenscup-anlegget som allerede eksisterer på Hamar.

– Kunne man ikke bare brukt anlegget på Hamar?

– Det er litt sånn at jo flere anlegg, jo bedre. Så det er bare genialt at vi kan få bygget ut mest mulig. Det er også best i forhold til logistikk at det er lettest å ha det her, sier Hjelmstadstuen.

Fri Flyt vil følge ungdoms-Ol i vinter. Følg med på friflyt.no for flere oppdateringer.

Publisert 25. august 2015 kl 06.00
Sist oppdatert 25. august 2015 kl 06.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen