– Det ligger store potensial i regionen, der vi sammen med en utrolig stødig og dyktig organisasjon har satt oss mål om å utvikle Kvitfjell og Hafjell til komplette reisemål året rundt, sier Anders Buchardt i en pressemelding fra Hafjell og Kvitfjell, som er skianleggene under Alpinco.

Med lang fartstid som utvikler og eier i Hafjell fra 1991 og i etableringen av Alpinco fra 2012, har Buchardt-familien svært god kjennskap til området. De har vært helt sentrale i utviklingen av alpinanleggene og flere større prosjekter i Hafjell.

Bjørn Erik Borgen kom inn som hovedeier i Kvitfjell i 2003, og har som Buchardt vært eier i Alpinco siden 2012.

GUDBRANDSDALEN: Alpinco eier og drifter alpinanleggene i Hafjell og Kvitfjell.
GUDBRANDSDALEN: Alpinco eier og drifter alpinanleggene i Hafjell og Kvitfjell.

– Det er med tungt hjerte jeg nå selger, men timingen er for min del riktig. Jeg er glad for å kunne overlevere stafettpinnen til Anders og DNB. Alpinco opprettholder kontinuitet gjennom erfarne og driftige eiere som vil sikre en fortsatt god utvikling av Hafjell og Kvitfjell, sier Borgen i pressemeldingen.

I perioden Borgen satt som hovedeier i Kvitfjell har Vestsiden av fjellet blitt bygget ut med alpin infrastruktur, samtidig som at grunnlaget for utvikling av Kvitfjells tredje fjellside, Varden, ble lagt.

– Det har vært avgjørende med en eier som har hatt et stort engasjement, investeringsvilje, og stor kunnskap om utvikling av skidestinasjoner, sier daglig leder i Alpinco Odd Stensrud om tidligere storeier Bjørn Erik Borgen.

HAFJELL: Buchardt-familien har vært helt sentrale i utviklingen av alpinanleggene og flere større prosjekter i Hafjell.
HAFJELL: Buchardt-familien har vært helt sentrale i utviklingen av alpinanleggene og flere større prosjekter i Hafjell.

Alpinco eier og drifter alpinanleggene i Hafjell og Kvitfjell, HafjellKvitfjell Booking og Gudbrandsgard hotell, i tillegg til en rekke eiendomsselskaper som utvikler næringsprosjekter, og områder for fritidsformål.

Konsernet hadde i sesongen 2021-22 samlede driftsinntekter på MNOK 407, herav MNOK 190 i salg av heiskort. I sesong sysselsettes 350 ansatte.

Alpinco er nest største aktør innenfor alpinbransjen i Skandinavia.

Selskapet eies av AB Invest (Buchardt) 40%, Bjørn Erik Borgen 40%, og DNB 20%.