/ Hafjell

Hafjell åpnet ny stolheis

Hafjell: Ny heis til 150 millioner

Lørdag ble den nye Vidsynexpressen i Hafjell offisielt åpnet. Den største investeringen i Hafjell siden gondolheisen.

Sist oppdatert: 11. desember 2023 kl 09.11
KLIPP, KLIPP: Aksel Lund Svindal og ordfører i Øyer Anne Marie Sveipe, stod for den offisielle åpningen. Foto: Alpinco.
KLIPP, KLIPP: Aksel Lund Svindal og ordfører i Øyer Anne Marie Sveipe, stod for den offisielle åpningen. Foto: Alpinco.
Lesetid: 2 minutter

– Dette er en heis som vil kunne frakte 2200 personer i timen og har en kjøretid ved full hastighet på 5 minutter og 12 sekunder. Den vil øke kapasitet vår betraktelig, sier daglig leder i Alpinco, Odd Stensrud.

Med snorklipping utført av Øyers nye ordfører Anne Marie Sveipe og tidligere alpinist Aksel Lund Svindal, markerte skidestinasjonen en viktig milepæl. Den nye Vidsynexpressen erstatter to tidligere heiser og gir tilgang til et populært område for skikjøring. 

Den nye 6-seteren går fra midtstasjonen i Hafjell og opp til toppunktet på 1030 moh, og er av merket Leitner.

– Selv om dette området av fjellet har hatt en heis tidligere, vil Vidsynexpressen attrahere langt flere gjester med sin komfort og hastighet. Her er det fart, lange nedfarter og morsomme kurvaturer, sier kommersiell leder Jonas Bjørnerud i Alpinco, som driver Hafjell.

Heisen har allerede rukket å gå sine turer etter en uke i drift, men ble altså først offisielt åpnet lørdag. I løpet av sommeren har Hafjellheis 3 blitt demontert og fjernet. Det samme har Kringelåsheisen.

Prosjektet har en kostnadsramme på 150 millioner kroner. Det inkluderer ikke bare selve heisen, men også nytt snøanlegg, som vil gi muligheter for mer skikjøring fra sesongstart.

Vidsynexpressen er den største investeringen i Hafjell siden gondolen ble satt opp i 2006, og et ledd i satsingen på å være en ledende alpindestinasjon.

TO NYE HEISER: De nye heisene i Vestlia blir nødvendig når anlegget flytter hele baseområdet lenger sørover i dalen. Ill: SkiGeilo
Les også
Publisert 11. desember 2023 kl 09.11
Sist oppdatert 11. desember 2023 kl 09.11
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen