/ Hafjell

Her kjøres det ski i Hafjell

I Hafjell kom vinteren for fullt mandag morgen.

Sist oppdatert: 16. november 2015 kl 13.44
SKI: Slik ser det ut i Hafjell nå. Foto: Christian Bråtebekken
SKI: Slik ser det ut i Hafjell nå. Foto: Christian Bråtebekken
Lesetid: 2 minutter

– Da jeg kom på jobb i 8-tiden var det helt bart, og det snudde fra høst til vinter i løpet av et par timer. Det laver fortsatt ned, og lansene går på toppen av både Hafjell og Kvitfjell. Det er riktig nok fuktig i lufta, og det blåser hardt, sier markedssjef i Hafjell/Kvitfjell, Christian Bråtebekken.

Mandag morgen våknet store deler av landet opp til snøfest, og flere av skianleggene fikk etterlengta snøfall. Vinteren har med andre ord endelig kommet til Norge, og de fleste skianleggene belager seg på å åpne innen kort tid.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

151116-first-snow-(8)
151116-first-snow-(8)

PRODUKSJON: Det produseres snø i Hafjell. Foto: Christian Bråtebekken

Kan produsere mye på kort tid

– Hvis det blir i nærheten av det som er spådd kan vi få produsert ganske mye på kort tid, forteller Bråtebekken, og understreker at kan bli litt høyere temperaturer i november enn hva som meldes.

Hafjell, som samarbeider med Kvitfjell, går inn for åpning fredag i neste uke - i likhet med Hemsedal. Kvitfjell, som planla sesongåpning i månedsskiftet oktober/november, satser derimot på å åpne allerede til helga.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

hafjell
hafjell

ÅPNING: Hafjell satser på åpning neste helg. Foto: Christian Bråtebekken

Åpner Kvitfjell til helga

– Vi håper å åpne allerede til helga, men det er et viktig forbehold om gode forhold for snøproduksjon. Å åpne Hafjell til neste helg burde gå helt fint, sier Bråtebekken.

Men først og fremst er dette en vakker dag for de som jobber i skisentre.

 – Det er en vakker dag å jobbe med snowbiz. Det er den samme stemningen hvert år – en mild panikk over at snøen ikke er kommet som melder seg allerede i oktober. Så kommer den, og alle er blide og energiske. Det er vel stort sett bare folk i bransjen og de aller mest engasjerte kundene våre som forstår følelsen.

LES OGSÅ: Trysil, Norges Beste skisenter

Publisert 16. november 2015 kl 13.44
Sist oppdatert 16. november 2015 kl 13.44
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen