De fleste land med skisentre er med i kåringen World Ski Awards, og hvert land er med når prisen for beste skisenter, beste skisenter hotell, beste ski boutique hotel og beste ski chalet skal kåres. Undertegnede har dessverre ikke lykkes i å finne ut akkurat hva forskjellene på disse kategoriene er (oppklaringer og/ eller forslag ønsker hjertelig velkommen i kommentarfeltet), men her er i hvert fall Norges beste i de respektive kategoriene:

  • Norges beste skisenter: Trysil (også nominert: Geilo, Hafjell, Hovden, Hemsedal og Norefjell)

  • Norges beste ski hotell: Radisson Blu Resort Trysil (også nominert: Fleischer´s Voss, Park Inn Trysil Mountain Resort og Dr. Holms, Geilo)

  • Norges beste ski boutique hotell: Herangtunet Boutique Hotell (også nominert: Juvet landskapshotell i Valldal, Skarsnuten hotell i Hemsedal og Storfjord hotell i Skodje)

  • Norges beste ski chalet: Havsdalsgrenda i Geilo (også nominert: Lyngen lodge og Skjelbred/ Poirée mellom Bergen og Jondal)

Annonse

Åre i Sverige vant prisen for beste svenske skisenter, Laax ble best i Sveits, Val Thorens vant i Frankrike, Cortina d’Ampezzo i Italia, Deer Valley i USA og Lake Louise i Canada. Kitzbühel vant Østerrike-prisen på hjemmebane.

World Ski Awards er en del av World Travel Awards, og vinnerne skal være stemt fram av folk i reiselivsbransjen + de som har funnet veien inn på nettsiden for å stemme.

Alle vinnerne og alle de nominerte finner du her

Hvilke skisenter mener du burde ha vunnet? Skriv din mening i kommentarfeltet!