– Får vi flere dager med kulde neste uke er vi klare til å åpne allerede neste helg, sier daglig leder i Alpinco, Odd Stensrud til Fri Flyt.

Snøkanonene har allerede startet på Skeikampen, og i Hemsedal har årets første nysnø kommet. Med andre ord er det snart klart for skisesong i Norge, og man trenger ikke lenger rømme til Alpene for å få kjørt pudder.

I Kvitfjell har derimot snøkanonene gått i flere dager, selv om mildvær har gjort det vanskelig inn mot helga. I neste uke ser det derimot ut til å bli kaldere, og skianlegget kan fort nå målet sitt om å åpne de første bakkene allerede ved månedsskiftet.

Kan bli helga etter

Dersom mildværet setter inn understreker Stensrud at de kan bli nødt til å forskyve åpningsdatoen med en helg.

– Vi håper på både kulde og natursnø. Dette tidlig-tilbudet er veldig relatert til treningsgrupper, og det er først og fremst klubber i østlandsområdet som er grunnlaget. Men vi prøver å få opp et tilbud med park, og for andre blir det mulig å få kjørt noen svinger også, forteller Stensrud.

Sett? Slik velger du brukte ski!

Åpner i slutten av november

Tidligere i år åpnet både Sjusjøen og Geilo på høst-snø, riktig nok med en maskin som produserer snø i varmegrader. Dermed kan Kvitfjell fort bli det første anlegget som åpner i den ordinære skisesongen.

De regner med at hele skianlegget er åpent mot slutten av november, nærmere bestemt 20.

Slik så det ut i midten av november i fjor på Kvitfjell: