– Nå kribler det i magen. Du bare gleder deg enormt til å komme i gang, og det er artig. Man ser at hele bygda er mer glad når snøen kommer, sier Kenneth Larsen, salgs- og markedssjef i SkiStar Hemsedal til Fri Flyt.

For i dag kom den første snøen til Norges nest største skidestinasjon, Hemsedal. Dermed er det heller ikke lenge til det populære skisenteret også starter snøproduksjon, slik at anlegget kan gjøres klart til å åpne.

Samme dag begynte også snøkanonene på skisenteret Skeikampen å gå.

Starter mandag

– Det går selvsagt på når kulda virkelig kommer, men mest sannsynlig kjører vi på fra mandag av. Da ser det ut som vi kan starte snøproduksjonen i gode og fine temperaturer, forteller Larsen.

– Dette er vel en fin dag å drive skisenter på?

– Absolutt. Det er seks måneder hvor man går og venter, og bare gleder seg til det åpner. Jo nærmere man kommer datoen, jo mer spent blir man. Selv om jeg har holdt på med dette i ni år er det like morsomt hver gang.

hemsedal
hemsedal

Slik ser det ut i Hemsedal nå. Foto: Hilde Hagen / SkiStar Hemsedal

Setter ikke dato

Selv om skisenteret nå starter snøproduksjonen vil han likevel ikke fastslå noen dato for når skisenteret åpner. I fjor åpnet de 28. november, mens det åpnet 15. november året før.

– Alt kommer an på kulden, men vi åpner så raskt vi overhodet kan, understreker markedssjefen.

Når snøproduksjonen nå starter har skisenteret to hovedprioriteter, ifølge Larsen. Det første er å få Hemsedalløypa klar, i tillegg til et barneområde. Han understreker at det selvsagt også foregår snøproduksjon i de andre områdene.