– For de som er ivrige skikjørere vil det bety mye. Det er prisgunstig. Har man hytte på enten Trysil eller Hemsedal og vil ta en helgetur til det andre anlegget vil man spare penger på dette heiskortet. Vi håper det vil friste til enda mer skikjøring, sier Turid Backe-Viken, salgs- og markedssjef i SkiStar Trysil til Fri Flyt.

Fra og med tirsdag morgen kan du dermed kjøre fritt i både Trysil og Hemsedal på det samme kortet- de to desidert største skianleggene i Norge.

I tillegg får man også kjøre i ÅreSälenVemdalen og Hammarbybacken på det samme heiskortet. Prisen for en voksen person er 5385 norske kroner i Norge, og 5995 svenske kroner i Sverige.

– Vil det gjøre de to anleggene enda større?

Jeg håper det. Jeg håper at folk vil stå enda mer på ski, og da får vi igjen enda flere gjester, sier Backe-Viken.

Slik så det ut da High Camp var på Hemsedal (artikkelen fortsetter under videoen):

– Vi ser for oss at til neste sesong er det kun dette sesongkortet som gjelder, og at det vil erstatte det tradisjonelle.

– Er det aktuelt å inkludere flere norske skisentre? 

– Det er ikke diskutert.

I forrige uke skrev Fri Flyt at sesongkortsalget for et felleskort med Voss, Myrkdalen, Røldal og Folgefonna har startet. Tidligere i år meldte vi også at Alpinanleggenes Landsforening ser på muligheten for å få et felles heiskort for hele landet.

– Er det viktig å være med på multikort-trenden?

– Sesongkort-kjøpere er uansett i mindretall, så dette er først og fremst de som er veldig mye på ski, avslutter Backe-Viken.