Felles heiskort for hele Norge?

Både Alpinanleggenes Landsforening og Røldal Skisenter ønsker ideen om et felles heiskort for hele landet velkommen.

Sist oppdatert: 2. juli 2015 kl 15.06
Camilla Sylling Clausen synes ideen om et fellesskort er spennende. Foto: Ola Mattsson / Skistar
Camilla Sylling Clausen synes ideen om et fellesskort er spennende. Foto: Ola Mattsson / Skistar
Lesetid: 3 minutter

– Et kort for hele Norge ville helt klart vært veldig brukervennlig og trolig økt trafikken i alpinanleggene våre. Jeg skulle ønske vi kunne si at vi har en konkret plan om et slikt kort, men det er nok litt tidlig, sier generalsekretær i Alpinanleggenes Landsforening (ALF), Camilla Sylling Clausen til Fri Flyt.

Selskapet lanserer innen kort tid tjenesten Fnugg, som har som mål å levere en tjeneste for alle skianlegg i Norge. Med hele 210 alpinanlegg-medlemmer ser de nå på løsninger for å trekke flere mennesker i skibakkene. En av de store utfordringene er likevel at ikke de små anleggene skal tape på et felleskort.

image1
image1

– Det ligger noen utfordringer både på investerings-siden og i det å få med alle i en slik "brøk", altså slik at ikke de mindre anleggene detter av lasset, forteller Sylling Clausen.

Må ønskes av anleggene

Bakgrunnen for at diskusjonen om et felles heiskort dukker opp er en blanding av at heiskort i større grad digitaliseres, i tillegg til en forumpost skrevet på Fri Flyts eget diskusjonsforum. Sylling Clausen forteller at ønsket først og fremst må komme fra medlemmene selv.

– Det vil være noe vi vil legge til rette for dersom medlemmene ønsker det. Vi vil ikke tvinge frem en løsning de ikke vil være med.

– Spennende tanke

Daglig leder i Røldal Skisenter, Oddvar Bratteteig, synes også det er en spennende tanke. Likevel tror han at det ligger langt frem i tid.

– Det er mange anlegg med mange forskjellige systemer. Det er vanskelig å finne løsninger som fungerer for alle anleggene. Vi er uansett positive til det, så lenge det gjør det bedre for kunden. På sikt er det uansett en veldig spennende tanke, sier Bratteteig. 

Suksess med nettløsning

Flere av de andre nordiske landene (Sverige/SLAO og Finland/Ski-Fi) ønsker seg, i likhet med ALF, å digitalisere kjøpet av heiskort. Røldal er et av anleggene som har vært frempå med en nettløsning, noe som har fungert bra, ifølge Bratteteig.

– De må ha et kort fra før, men det har fungert veldig bra- og blir mye brukt. Dersom man skal ha sesongkort i Røldal før sesongen nå må man faktisk bestille det på nett.

Det kreves likevel at man har keycard fra før i Røldal, og Sylling Clausen mener det snart er på sin plass å heldigitalisere kjøpet.

– Nå reiser man jo kort- og billettløst både på tog, bane og fly, så det skulle egentlig bare mangle at vi ikke snart står på ski uten kort også, avslutter generalsekretæren.

Publisert 2. juli 2015 kl 15.06
Sist oppdatert 2. juli 2015 kl 15.06
annonse
Relaterte artikler
Hedvig Wessel feirer at hun er blitt verdensmester i frikjøring
– Dette er bare begynnelsen

– Dette er bare begynnelsen

Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

annonse
jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

Høkkers Freeride
Se bilder og resultater fra Høkkers Freeride

Høkkers: – Rekordpåmelding

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen