– Dette gikk over all forventning. Det var utrolig gøy, og løypa ble godt besøkt. Været var også upåklagelig, så alt stemte overens med forventningene, forteller Helen Møgster, salgssjef hos Geilo Holiday til Fri Flyt.

For i helga åpnet Geilo Skisenter, sammen med Sjusjøen Skisenter, sine mye omtalte høstsnø-anlegg. De består av oppspart snø, blandet med kunstsnø laget av en maskin som produserer snø i varmegrader.

Skal du få med deg den rekordtidlige sesongen-starten på Geilo må du hive deg i bilen. Løypa stenger nemlig for «vanlige folk» allerede i morgen, tirsdag.

– Utover det er det holdt av til alpine treningsgrupper. Vi må holde en fot på bakken, og huske at det de som har førsteprioritet på dette. Men vi skal se på muligheter for å holde det åpent igjen for andre utover høsten, sier Møgster.

Hun anslår at omlag skianlegget fikk omlag 200 besøkende i løpet av den rekordtidlige september-starten.

– Har du fått prøvd løypa selv?

– Jeg gjorde det på fredag, og jeg synes det er et bra underlag. Da jeg gjorde det (fredag morgen red.anm.) var det enda hardt, men jeg så på søndag at det var knallføre. Da hadde solen stått en stund, og flere av treningsgruppene hadde saltet. Det er gode forhold, sier Møgster.

– Når åpner resten av anlegget?

– Det er for tidlig å si noe om, men vi vil åpne så raskt vi klarer. Det kommer veldig an på forholdene, men målet er å få det til i løpet av oktober, avslutter salgssjefen.