– Vi synes det er spennende å være først ute med å kombinere snølagring med snøproduksjon i plussgrader, sier Stein Verpe, daglig leder i Geilo Skisenter, i en pressemelding.

Det er en trasé i Arnetrekket i Havsdalen som skal åpnes for klubber og lag i september.

– Finnes det noen planer om å åpne for alle?

– Det er litt for tidlig å si. Det kommer an på hvor mye snø vi får lagret og litt på hvor stor pågang det er fra alpingrupper. Vi har lekt med tanken om å åpne for alle i høstferien, sier markedsansvarlig Martina Svensson til Fri Flyt.

– Vil det bli parktilbud?

– Per i dag planlegger vi bare en alpintrasé. Men om vi har nok snø, skal vi se på det. Vi har ikke sagt nei til park – vi vil bare ikke love for mye, sier Svensson.

Pilotprosjekt

Satsingen på tidlig snø på Geilo har blitt realisert etter et samarbeid mellom Geilo Holiday og Innovasjon Norge. Satsingen er et pilotprosjekt i Norge som sikrer skimuligheter uavhengig av kuldegrader. Snø som er produsert på Geilo i vinter, dekkes med filtduk og skal sammen med snø produsert fra den nye snømaskin bidra til at Geilo vil være først ut med å tilby skikjøring stil høsten.

Teknologien skal også sørge for tidligere åpning av Tirilparken.

– Vårt mål er at Tirilparken skal åpne til jul. Får vi en normal høst og start på vinteren, skal det være mulig, sier Svensson.