Selv om snøen har kommet til Røldal, og noen få andre steder i Norge, må vi trist konstatere at ikke alle skisteder har vært lite heldige. Det ser heller ikke ut til å bedre seg stort i tiden framover.

–  I lavlandet er nok temperaturen foreløpig for høy til at det kan bli noe snø. Og øst for vannskillet blir det ikke noe særlige mengder. Lengre nord er det mye østavind  utover i uka, og dermed lite nedbør, sjøl om temperaturen her etter hvert går litt ned, forteller Jan-Inge Hansen, meteorolog ved Meteorologisk institutt til Fri Flyt.

Annonse

(Artikkelen fortsetter under bildet)

PODKAST-AArets-foerste-loessnoedag_crop_goldenratio_800
PODKAST-AArets-foerste-loessnoedag_crop_goldenratio_800

LØSSNØ: Det blir nok enda en stund til vi kan få bilder som dette av Sondre Lindkjølen. Foto: Sverre Hjørnevik

illustrasjonsbildet ovenfor viser 10. november 2014 (til venstre) og 10. november i år. Her ser vi tydelig forskjell på snømengdene som kom i midten av den siste høstmåneden. Fargene fungerer slik at rosa viser steder med fuktig snø, mens lyseblå er tørr snø.

Der kartet er gult betyr det lite snø, mens de grønne feltene er barmark. 

– Videre fram har vi ikke noe varsel, men det er ikke noe som tyder på en mer vinterlig værtype, selv om det helt sikkert vil være innslag av mer nordvestlig luft i bakkant av passerende lavtrykk, sier Hansen.

Med andre ord må skientusiaster smøre seg med tålmodighet nok en stund til. I følge vår oversikt skulle Voss Resort etter planen åpnet 11. november, mens Kvitfjell allerede skulle åpnet ved månedsskiftet oktober-november. I tillegg har Oppdal, Gaustablikk og Skeikampen åpningsdato i helga. De må alle utsette sesongstarten -men Oppdal melder på Facebook at de akter å åpne 21. november.